Selecteer een pagina

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het plaatsen van zonnepanelen een goed idee is. De belangrijkste reden is natuurlijk de groene stroom die zonnepanelen leveren. Duurzaamheid begint een steeds belangrijk onderdeel te worden van het leven van veel mensen in onze huidige maatschappij. Zonnepanelen Noord-Holland is hierbij een welkome toevoeging. Buiten de groene stroom en duurzaamheid zijn er nog veel andere voordelen waarom zonnepanelen een goede investering kan zijn. In dit artikel zoomen we verder in op de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen en wat dit voor je kan betekenen.

Duurzaamheid en schone energie

Laten we beginnen bij de meest voor de hand liggende voordelen die voor de meeste mensen wel bekend zijn; duurzaamheid en schone energie. We beginnen bij duurzaamheid. Zonnepanelen zijn namelijk een stuk duurzamer dan fossiele brandstoffen die gebruikt worden om energie mee op te wekken. Dit komt, omdat fossiele brandstoffen enorm veel sneller raken uitgeput dan zonnepanelen. Zonnepanelen gebruiken een onuitputbare bron om energie op te wekken, namelijk de zon. Fossiele brandstoffen zijn niet uitputbaar. In tegenstelling zelfs. Daarnaast zijn fossiele brandstoffen een stuk schadelijker voor het milieu. Zo komen er, door energie op te wekken via fossiele brandstoffen, CO2 en methaan vrij dewelke zeer schadelijk zijn voor het milieu. Ook laten zonnepanelen geen afvalstoffen achter die verwerkt moeten worden. Dit is vaak wel het geval bij fossiele brandstoffen.

aerial view of city buildings during daytime

Voordelig voor je portemonnee

Je kunt zonnepanelen zien als een investering die zichzelf terug betaald. Zonnepanelen is een grote investering. Maar als je berekeningen doorvoert zal je zien dat zonnepanelen zichzelf op den duur terugbetalen. Je wekt immers zelf je energie op. Hierdoor heb je een veel lagere energierekening. In de zomer is het zelfs vaak zo dat je 100% je eigen energie opwekt en helemaal geen energierekening hebt. Zeker met de stijgende energieprijzen kunnen zonnepanelen fiscaal zeer aantrekkelijk zijn. Daarnaast kun je, nadat je de investering eruit hebt gehaald, de rest van de tijd gebruik maken van schone en gratis energie.

Hogere woningwaarde

Buiten de energierekening zijn zonnepanelen nog op een ander punt fiscaal aantrekkelijk. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je woning meer waard wordt. Met zonnepanelen krijg je namelijk een hoger energielabel. Bedenk het maar eens zo. Een koper hoeft de investering van zonnepanelen niet te doen, maar kan wel profiteren van de energievoordelen.