Bouwbedrijf Haarlem

Zonnepanelen installeren op een schuin dak

Zonnepanelen installeren op een schuin dak

Geplaatst op

In de meeste gevallen worden zonnepanelen geïnstalleerd op een schuin dak. Er zijn meerdere manieren om zonnepanelen te installeren op een schuin dak. Meer informatie over de manier waarop u zonnepanelen kunt installeren vindt u in dit artikel.

Hoeveelheid zonnepanelen

De hoeveelheid zonnepanelen dat u kunt installeren op een schuin dak is afhankelijk van het bruikbaar dakoppervlak. Het bruikbaar dakoppervlak is afhankelijk van meerdere factoren zoals: schaduwinval, dakkapellen en schoorstenen. Een bruikbaar dakoppervlak van 8 vierkante meter is al voldoende voor een goede installatie. Het standaard formaat zonnepaneel is 1,65 keer 1 meter. U kunt met een bruikbaar dakoppervlak van 10 vierkante meter al 6 zonnepanelen plaatsen. Wanneer u 6 monokristallijn zonnepanelen installeert met ieder een rendement van 250Wp, kan dit al 1.500 kWh per jaar opleveren.

Zonnepanelen zelf installeren

Zonnepanelen kunnen op meerdere manieren geïnstalleerd worden. U kunt de zonnepanelen in uw dak installeren en u kunt uw zonnepanelen op uw dak installeren. Het installeren van zonnepanelen is een klus die veel risico met zich mee brengt. De zonnepanelen wegen gemiddeld 25 kilo per stuk en kunnen zonder dat ze zijn aangesloten onder spanning staan. De spanning ontstaat wanneer de zonnepanelen in aanraking komen met de zon.

Het monteren van zonnepanelen werkt als volgt. Onder uw dakpannen worden dakhaken gemonteerd. Op de dakhaken wordt vervolgens een rails gemonteerd. Nadat de rails waterpas is, kunnen de zonnepanelen worden geklemd aan de rails. Wanneer de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, moet u de bekabeling door uw dak halen naar een eerder geïnstalleerde omvormer.

Zonnepanelen laten installeren

Omdat het installeren van zonnepanelen een lastige klus is en verschillende risico’s met zich mee brengt, wordt geadviseerd om ten allen tijden een specialist in te schakelen. De specialist zorgt niet alleen voor een optimaal rendement maar kan ook garantie geven. Daarnaast kan een installateur advies geven over het soort zonnepanelen dat u nodig heeft, de manier waarop de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden en wat de zonnepanelen u gaan opleveren. Kortom: het zelf installeren van zonnepanelen is een lastige kust met veel risico’s. Schakel ten allen tijden een specialist in die u kan adviseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden