Bouwbedrijf Haarlem

Woninginbraak preventietips

Woninginbraak preventietips

Geplaatst op

Hoe goed is jouw huis beveiligd tegen inbraak? Op meerdere sites kan je zelf een scan uitvoeren om te kijken of jouw huis veilig genoeg is. Wat kun je doen om eem woninginbraak te voorkomen?

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een goed beveiligde woning begint bij stevig hang- en sluitwerk voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, te herkennen aan de afkorting: PKVW. Dit staat op de sloten, zodat een inbreker ziet dat het huis beter beveiligd is. Het zal langer duren om het slot te kraken. Tevens het plakken van een subtiele raamsticker in de hoek van het raam bij uw voordeur, zorgt ervoor dat het keurmerk beter opvalt. De kans is hierdoor groter dat de inbreker jouw huis overslaat.

Maak een bewoonde indruk

Sluit en ramen en deuren als je weggaat. Doe het opslot. Dit lijkt vanzelfsprekend, desondanks blijkt uit onderzoek dat deuren en ramen vaak niet opslot zijn als het huis onbewoond is. In het kader van inbraakpreventie is het altijd goed een bewoonde indruk van jouw huis achter te laten als je uit huis bent. Vooral tijdens de vakantie is dit belangrijk. Denk aan een auto voor de deur, door bijv. een buurtgenoot erop te wijzen dat hij of zij de auto voor uw deur mag plaatsen. Verder kan je denken aan een lichtschakelaar, waardoor verlichting in de nacht aan gaat. Ga vooral niet uitgebreid op social media posten dat je op vakantie bent. Men weet hierdoor dat het huis onbewoond is. Het is makkelijker dan je denkt te achterhalen waar iemand woont als je een persoon niet kent. Inbrekers zijn asen op dergelijke berichten, dus pas op met dergelijke social media berichten.

Ladders en containers

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Laat geen ladder (zichtbaar) achter buiten het huis, voor de deur of in de tuin. Haal ladders weg of verberg ze. Haal ze uit het zicht, zodat een inbreker dit niet kan gebruiken om een inbraak te plegen via een bovenstaande etage. Vaak zijn ramen van bovenstaande etages minder goed beveiligd. Een slot met Politiekeurmerk is hierbij ook verstandig.

Technologie voor Inbraakpreventie

Een goed huisalarm is vaak een kostbaar instrument om het huis te beveiligen. Een huisaalarm is niet alleen zinvol op het moment een inbreker in jouw huis staat. Met een sticker inbrekers kenbaar maken dat het huis een alarm heeft schrikt af. Dus ook al heb je geen huisalarm, plak een kleine sticker in de hoek van uw raam in het zicht van voorbijgangers. Beveilig uw woning met bewakingscamera’s en bewakingsverlichting. Relatief goedkope en effectieve preventiemiddellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden