Bouwbedrijf Haarlem

Welke kleurentrends zijn er in woningen in 2022

Welke kleurentrends zijn er in woningen in 2022

Geplaatst op

2021 was een tumultueus jaar. Elke keer was het weer afwachten wat wel en wat niet kon en dat veranderde ook nog een steeds. Dit leverde voor veel mensen natuurlijk de nodige stress op. Dit is volkomen te begrijpen. Maar wat gaat 2022 brengen? Welke kleurentrends gaan een rol spelen en wat kun je terug verwachten in je woning.

Vooruitblik woontrends 2021

Wellicht om deze stress een beetje tegen te gaan zien we dat de woontrends van 2022 overwegend rustig waren. Zo waren grote meubels weer in trekt. Niet per se om de aandacht te trekken, maar vooral om de ruimtes minimalistisch in te richten en dusdanig rust uit te stralen. Hetzelfde zagen we ook op het gebied van de badkamer. Ook daar werd gekozen voor rustige tegels, minder patroontjes en gewoon een mooie, maar niet bijzonder gekke, wasbak.

Wellicht het meest typerend is dan ook wel de kleurtrend van 2022. Zo was de kleur van het jaar, Brave Ground. Deze kleur lijkt een beetje taupe, mokka achtig. Brave Ground zien we vooral gebruikt worden op wanden en keukenkastjes, omdat het een erg rustige en natuurlijke uitstraling heeft. De kleur staat dus echt symbool voor de zoektocht naar meer rust in huis.

Deze drang naar rust zien we ook terug in de kleuren shutters die gekozen worden. De kleuren shutters die men kiest zijn namelijk ook vooral natuurlijk. Hier vertellen we je er iets over.

Gratis stockfoto met aanrecht, appartement, bank

Kleur raambekleding

In het mom van rust uitstralen zien we dat de kleuren shutters vooral wit en hout kleur zijn,  waar voorheen ook vaak gekozen werd voor het stoere zwart. De voorkeur voor hout zien we ook terug in de opkomt van Jaloezieën van hout. Jaloezieën van hout zien er iets anders uit dan shutters maar zijn minstens net zo inzetbaar en praktisch. Jaloezieën van hout zijn dus een zeer goede optie als nieuwe raambekleding.

Voor inspiratie kun je eens op Google zoeken naar kleuren raambekleding, en naar de jaloezieën van hout. Je zult versteld staan van de resultaten.

Gerelateerde berichten

Glaswanden voor op kantoor: Een Transformatie in Werkomgeving

Glaswanden voor op kantoor bieden niet alleen een moderne uitstraling, maar transformeren ook de dynamiek van de werkomgeving. Bij System Flex...

Lees meer

Wil je een afvalcontainer huren? Gebruik dan deze handige informatie!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn bij het uitvoeren van renovaties, verbouwingen of grote opruimingen. Het zorgt voor...

Lees meer

Afvalcontainer huren? Dit zijn de zaken waarop je moet letten!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden