Bouwbedrijf Haarlem

Welke dakbedekking isoleert het beste?

Welke dakbedekking isoleert het beste?

Geplaatst op

Huizen zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Voor het dak van een huis zijn verschillende dakbedekkingen te kiezen, maar hoe weet je nu welk type dakbedekking het beste is? Kies je voor dakpannen of leien of ga je toch voor riet? Je kunt ook gebruik maken van EPDM, maar dat wordt over het algemeen voornamelijk toegepast op platte daken. Met onderstaande informatie kom je snel te weten welke dakbedekking jij het beste kunt plaatsen op je woning.

Dakpannen
De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van dakpannen. Dit is over het algemeen een goedkope oplossing om je woning dicht te bouwen. Dakpannen zijn er in allerlei verschillende vormen, soorten, maten en kleuren. Je bent zelf uiteindelijk vrij in de keuze, maar bedenk wel dat dakpannen zelf niet bepaald isoleren. Om de dakpannen aan te brengen, moet de dakconstructie eerst voorzien vorden van platen met isolatiemateriaal. Op deze platen worden panlatten bevestigd waarop vervolgens de dakpannen gelegd kunnen worden. De dakpannen in combinatie met de geïsoleerde dakplaten zorgen over het algemeen voor een goede isolatie van je woning. Wel merk je vaak dat er temperatuurverschil is in ruimtes met een schuin dak. In de zomer is het er vaak warmer en in de winter is het er kouder.

Leien dak
Al vele jaren worden leien gebruikt als bedekking voor het dak, maar tegenwoordig komt deze vorm van dakbedekking steeds minder voor. Dat wil echter niet zeggen dat het niet meer populair is. Bij oudere huizen met een leien dak, bestaat de kans dat er geen onderdak aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat het dak niet bepaald goed isoleert. Om dit te veranderen kun je er voor kiezen om alsnog een onderdak aan te brengen. Zo kun je onder de leien bijvoorbeeld een isolatielaag aanbrengen. Heb je geen idee hoe je hierbij te werk moet gaan, maar wil je wel graag isolatiemateriaal onder je dak? In dat geval kun je het beste contact zoeken met een dakdekker. Hij kan je ongetwijfeld precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en neemt je het werk graag uit handen.

Rieten dak
Een daksoort dat ook al heel lang gebruikt wordt is het rieten dak. Een rieten dak kan zowel geplaatst worden in een open dakconstructie als in een gesloten dakconstructie. Riet isoleert over het algemeen goed, waardoor het in de meeste gevallen niet nodig is om ook nog eens dakisolatie te plaatsen. Het kan echter zijn dat je er vanwege milieutechnische redenen toch voor kiest om een onderdak te plaatsen onder de rieten kap van je woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een dakdekker uit Amersfoort om advies. Een vakman kan je vast en zeker precies vertellen wat er mogelijk is.

EPDM
Dit materiaal is gemaakt uit rubber en bijzonder onderhoudsvriendelijk. EPDM gaat een leven lang mee en scheurt niet kapot. De isolatiewaarde van EPDM is niet bijzonder groot. Om een ruimte met een plat dak dat voorzien is van EPDM-rubber toch beter te isoleren, kun je er voor kiezen om aan de boven of onderkant van het dak isolatieplaten te plaatsen. Op deze manier hou je in de wintermaande de koude lucht buiten en de warme lucht binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden