Bouwbedrijf Haarlem

Wat zijn PBM’s en wat betekent PBM? Dit is belangrijk

Wat zijn PBM’s en wat betekent PBM? Dit is belangrijk

Geplaatst op

Je ziet het woord PBM vaak online of in de winkel. In dit artikel gaan wij jou alles vertellen over wat PBM betekent en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van PBM’s. Tot slot krijg je een overzicht van alle merken die verkocht worden bij Bernard Sanders aandrijftechniek. 

Wat betekent PBM?

De afkorting PBM staat voor persoonlijke beschermingsmiddel

Persoonlijke beschermmiddelen zijn accessoires die zijn bedoeld voor het beschermen van mensen. Het kan het persoonlijke beschermmiddel zijn als iets wat iemand aan heeft zoals werkkleding of speciaal schoeisel. Ook andere accessoires kunnen hieronder vallen.

Persoonlijke beschermmiddelen worden voor allerlei verschillende toepassingen gebruikt en op allerlei verschillende plekken. Voorbeelden hiervan zijn bij gevaarlijk werk of in je privéleven. Denk bijvoorbeeld in je privéleven aan veiligheidsgordels en motorhelmen. Je hebt wetten waarbij het verplicht is om bij sommige werkzaamheden of op sommige plekken te beschikken over persoonlijke beschermmiddelen. Het is belangrijk dat persoonlijke beschermmiddelen aan de producteisen voldoen voordat ze verkocht mogen worden. Meestal wordt door de fabrikant aangegeven waar het product bescherming tegen biedt.

Persoonlijke beschermmiddelen zijn belangrijke producten. Het kan ongelukken en pijn voorkomen. Vaak bij werkzaamheden in bijvoorbeeld de bouw is dit relevant. Het is daar belangrijk dat je een helm draagt om te voorkomen dat er iets zwaars op je hoofd valt. Over het algemeen beschermen persoonlijk beschermmiddelen kwetsbare delen van je lichaam, zoals je hoofd gezicht, handen en voeten. Je hebt ook persoonlijke beschermmiddelen die het hele lichaam beveiligen denk bijvoorbeeld aan het uniform van een brandweerman dat hem moet beschermen tegen hoge temperaturen.

Wanneer heb je PBM’s nodig

Persoonlijke beschermmiddelen zijn vooral erg noodzakelijk voor sommige beroepen. Dit kan in de bouw zijn, maar ook een beroep waarbij je mogelijk de kans op loopt om giftige of andere verkeerde stoffen in te ademen. Ondanks dat beschikt over persoonlijke beschermmiddelen blijft het altijd van belang dat je op je werk of in je privé leven omstandigheden creëert om zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te ontwijken. Want je bent nooit 100% zeker beschermt met persoonlijke beschermmiddelen.

Je hebt veel verschillende soorten persoonlijke beschermmiddelen die er voor zorgen dat jij zo veilig mogelijk bent. Een van die PBM’s is ademhalingsbescherming. Hierbij kun je denken aan producten zoals gasmaskers om te voorkomen dat je giftige stoffen inademt en mondkapjes. Dan heb je ook nog gehoorbescherming. Hierbij gaat het op accessoires zoals speciale hoofdsteunen, oordopjes en gehoorkappen. Hiermee voorkom je dat je je oren beschadigd door mogelijk hard geluid. Daarnaast is er gelaatsbescherming. Dit is gezichtsbescherming. Dit beschermt vaak het gehele gezicht van mond tot ogen. Dit wordt gebruikt door bijvoorbeeld lassers. Hoofdbescherming lijkt hier op, maar dat gaat over het gene op je hoofd zoals een helm om te voorkomen dat je pijn lijdt als er iets op je hoofd valt. Hieronder vallen ook petten, mutsen en monnikskappen. Ook is er handbescherming. Dit is ook om je handen schoon te houden of het beschermt je tegen situaties zoals brandgevaar en in contact komen met elektriciteit of giftige stoffen.  Als laatste de oogbescherming. Dit bestaat buiten veiligheidsbrillen ook uit  producten zoals oogspoeling en schoonmaakdoekjes om goed zicht door de bril te hebben.

De merken in het aanbod van Bernard Sanders aandrijftechniek

Bij IP Sanders is er  een groot assortiment aan persoonlijke beschermmiddelen. Van Covid19 bescherming tot en met bedrijfskleding en valbeveiliging. Ze beschikken over de beste merken die producten hebben van hoge kwaliteit. Een greep uit de merken:

3M, Aimont, Ansell, Deb stoko, Dolfing, Emma, Fristads, Oxxa, Petzl, Proteye, Redbrick, Santino, Showa, Spasciani, Uvex en Wrangler.

Bekijk het complete overzicht van alle veiligheidskleding en middelen

Je vind bij Bernard Sanders ook Otoplastieken op maat en kleding met opdruk. Tevens verzorgen zij pas sessies bij bedrijven op locatie. Neem gerust contact op met hun productspecialisten. Zij voorzien jou graag van advies om tot de juiste keuze te komen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden