Bouwbedrijf Haarlem

Warmtepomp

Warmtepomp

Geplaatst op

Aardwarmte

 

Iedereen vindt het maar vanzelfsprekend dat er aardwarmte is, maar toch staan we er niet allemaal even goed bij stil waar dit nu vandaan komt.

 

De omzetting van aardgas in warmte gaat gepaard met blijvende schade aan het milieu en dat wordt vaak vergeten. Bij de verbranding van deze brandstoffen komen namelijk schadelijke stoffen vrij.

 

Een van deze gassen is CO2. Dit kan bij een doorgroeiende uitstoot leiden tot een verandering in het klimaat. Hierbij zorgen de vrijgekomen stikstofoxiden voor zure regen.

 

 

Aardwarmte op een goede manier gebruiken

 

Na verloop van tijd zal de aardgas opraken, en dan? Gelukkig is er de warmtepomp. In Nederland zijn de warmtepompen in opmars, op deze manier kan in de gebouwde omgeving meer energie worden benut en ook worden bespaard. De stijgende energieprijzen spelen hierin mee, de Energie Prestatie Norm (EPN) is namelijk flink aangescherpt, dit is gedaan om het milieu te ontzien. Samen moeten we werken aan een beter milieu en dat kan niet als we altijd maar volop energie blijven gebruiken, na verloop van tijd is het op en kunnen we niets meer doen.

 

Warmtepomp

 

Bij de warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van warmtebronnen, deze zijn niet direct bruikbaar. Hierbij kan gedacht worden aan grondwater, afvalwarmte of buitenlucht. Het gebruik van de fossiele brandstoffen wordt hierbij erg beperkt. Deze warmtebronnen zijn altijd beschikbaar, er zijn eindeloze hoeveelheden aanwezig. De totale energievraag bestaat voor het grootste deel uit warmte. Het is belangrijk dat we hier met zijn allen aan werken en de warmtepompen gaan gebruiken! Deze zorgen er namelijk voor dat we aan het milieu denken en de buitenlucht, het grondwater en de afvalwarmte op een goede manier gebruiken.

 

Geld besparen

 

De aardwarmte kunnen we zelf gaan gebruiken om bijvoorbeeld ruimten te verwarmen, we kunnen hierdoor veel geld besparen en daar kunnen we weer grotere voordelen uit gaan halen. Vaak wordt er gedacht dat de warmtepompen erg duur zijn, maar het is een eenmalige investering waar je de jaren daarna volop van kunt genieten. De voordelen blijven maar groeien en je gaat minder energie verbruiken dus die rekeningen gaan omlaag. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen het ook echt gaan gebruiken. Zij willen de voordelen ervaren en merken dat het op jaarbasis veel besparingen op kan leveren en daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu.

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden