Bouwbedrijf Haarlem

Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe tuininrichting?

Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe tuininrichting?

Geplaatst op

Bij het inrichten van je tuin is een goede voorbereiding, de juiste kennis en een vakman essentieel. Ook is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste tuintrends. Het inschakelen van een hovenier bij het aanleggen van je tuin is van essentieel belang. Zelf een tuin aanleggen klinkt misschien voordelig en gemakkelijk, maar is moeilijker dan gedacht.

Wist je bijvoorbeeld dat je niet zomaar bestrating kan aanleggen? Bestrating heeft namelijk een zandbed als ondergrond nodig en een afschot voor de afwatering. Hieronder hebben wij beschreven waar je rekening mee moet houden bij een nieuwe tuininrichting.

Stand van de zon

De zon is erg belangrijk bij het aanleggen van je tuin. Zo is het natuurlijk heerlijk om een terras op de plek te hebben waar de meeste zon per dag schijnt. Voor de beplanting is de zon ook erg belangrijk. Tuinen op het zuiden zijn over het algemeen de meest zonnige en op het noorden de minst zonnige. Wanneer je een vakman inschakelt is het ook belangrijk om even stil te staan bij de stand van de zon en de invloed hiervan op de tuininrichting.

Soort bodem

De bodem van je tuin is ook erg belangrijk. Sommige planten groeien in de ene bodem eenmaal beter als in de ander. Zo doet lavendel het beter in zandgrond en is veengrond voor planten als dahlia’s en blauweregen juist beter. Het makkelijkst kan je dus kiezen voor beplanting dat het goed doet in de bodemsoort van jouw tuin. Een hovenier kan je hierin goed adviseren.

Tuininrichting

Het inrichting van de tuin kan natuurlijk in verschillende stijlen. Wat is jouw stijl? Welke planten vind je mooi? En wat moet de uitstraling van je tuin zijn? Allemaal vragen die een hovenier zal stellen voordat die een tuin gaat ontwerpen. Denk hier dus goed over na.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden