Bouwbedrijf Haarlem

Waar moet een goede thuiswerkplek aan voldoen?

Waar moet een goede thuiswerkplek aan voldoen?

Geplaatst op

Door de komst van de coronacrisis is onze oude manier van werken compleet veranderd. De dagelijkse werkzaamheden op kantoor, kletspraatjes met collega’s bij het koffiezetapparaat en de lange files werden van de een op de andere dag omgeruild voor een thuiswerkplek in huis. Voor iedereen ziet deze thuiswerkplek er anders uit. Waar de één zijn of haar dagelijkse taken uitvoert vanuit een mooie werkkamer, zitten anderen aan de keukentafel met spelende kinderen om zich heen. Niet de ideale werkomgeving, dus. Wil je weten waar een goede werkplek aan moet voldoen? Dat vertellen we je hier.

De eisen van een thuiswerkplek

In principe moet je thuiswerkplek voldoen aan dezelfde eisen van je werkplek op kantoor. Ergonomisch verantwoord aan de eisen van de Arbo. Zo moet er een goede stoel en bureau of tafel aanwezig zijn, en hoort en voldoende verlichting te zijn. Dit heeft allemaal te maken met het welzijn van medewerkers. 

Checklist voor de beste thuiswerkplek

Werk je na al deze tijd nog steeds aan de eettafel zonder goede bureaustoel? Dan is het hoog tijd om het roer om te gooien. Niet alleen is deze manier van werken niet gezond voor je lichaam, ook je algemene gemoedstoestand komt het niet ten goede. Om je te helpen de beste thuiswerkplek te creëren, hebben we hieronder een praktische checklist opgesteld. Volg deze adviezen op en je hebt een werkplek thuis die aan alle eisen voldoet.

  • Zorg voor een zit-sta bureau. Zo’n bureau kun je aan de hand van jouw wensen en voorkeuren instellen.
  • Zit op een ergonomische bureaustoel. Het belangrijk dat je gedurende je werkdag voldoende ondersteund wordt op de juiste plekken. Hiermee voorkom je veelvoorkomende klachten aan nek, rug of schouders.
  • Richt je werkplek in op een plek waar voldoende daglicht naar binnenkomt. Natuurlijk licht zou een positief effect hebben op je productiviteit. 
  • Werk met een muis en toetsenbord, welke niet aan het beeldscherm bevestigd zijn. 
  • Een werkende ICT-omgeving om thuis te werken. Niet ieder bedrijf heeft de middelen om een ICT-omgeving op afstand te faciliteren. Het is belangrijk dat je ook vanuit huis al je werkzaamheden probleemloos kunt uitvoeren.

Wat kun je nog meer doen?

Om het meeste uit je thuiswerkplek te halen, zijn er naast de inrichting en hulpmiddelen nog een aantal behoeftes en oplossingen die je zelf kunt toepassen. Denk hierbij aan flexibele werktijden, voldoende ontspanningsmomenten inplannen en duidelijke structuur aanbrengen. Deze aspecten spelen een belangrijke rol op fysiek en mentaal vlak. 

Hulp nodig bij het inrichten?

Ben je een werkgever en wil je de thuiswerkplekken van je medewerkers verbeteren of faciliteren? Een ervaren kantoorinrichter kan helpen bij de projectinrichting. Dit is tenslotte te veel om zelf te ontwerpen en uit te voeren. Een expert van Inside Office neemt alle zorgen uit handen en zo geniet jij binnenkort van een prachtige en functionele thuiswerkplek. 

Gerelateerde berichten

Glaswanden voor op kantoor: Een Transformatie in Werkomgeving

Glaswanden voor op kantoor bieden niet alleen een moderne uitstraling, maar transformeren ook de dynamiek van de werkomgeving. Bij System Flex...

Lees meer

Wil je een afvalcontainer huren? Gebruik dan deze handige informatie!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn bij het uitvoeren van renovaties, verbouwingen of grote opruimingen. Het zorgt voor...

Lees meer

Afvalcontainer huren? Dit zijn de zaken waarop je moet letten!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden