Wil je je huis op een zuinige manier kunnen verwarmen, maar weet je niet hoe? Een elektrische kachel kopen is hier de uitkomst voor! Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een elektrische kachel en waar je deze kunt plaatsen in huis? Wij zetten alles voor je op een rijtje. Lees dus snel verder!

Waarom een elektrische kachel?

Ouderwetse verwarmingsinstallaties werken nog op gas, wat de laatste tijd erg duur is geworden. Daarnaast is gas niet goed voor het milieu. Elektrische kachels werken niet op gas, maar op elektriciteit. Het is een duurzame manier van opwarmen in huis en is beter voor het milieu. Daarom worden nieuwbouwwoningen sinds januari 2020 niet meer voorzien van gasleidingen.

In de woonkamer

Een warme woonkamer is natuurlijk erg fijn, omdat het de ruimte is waar je vaak samenkomt met je huishouden en gasten. Je zit hier om te relaxen, televisie te kijken of om te lezen in je boek. Je wilt natuurlijk een aangename temperatuur voor jezelf in de woonkamer, maar ook voor eventuele gasten. De verwarming zal daarom vaak aan staan in deze ruimte, waardoor het zeker loont om hier een elektrische kachel te installeren.

In de badkamer

Een elektrische verwarming in de badkamer zorgt ervoor dat de badkamer lekker warm aanvoelt als je uit de douche stapt. Hierdoor is de drempel voor jou minder groot, vergeleken met het ruilen van de warme douche voor een koude badkamer. Hierdoor blijf je minder lang onder de douche staan en bespaar je meteen water. Een elektrische verwarming werkt dus ook zeker goed in de badkamer en je bespaart op verschillende vlakken.

In de babykamer

Baby’s zijn gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassenen en je wilt natuurlijk alleen het beste voor jouw baby’s kamer. Daarom is een elektrische kachel ideaal voor de babykamer. Deze verwarmt namelijk niet de lucht in de kamer, maar juist de objecten in de kamer. De infrarood stralen weerkaatsen door de gehele ruimte, waardoor de warmteverdeling gelijkmatig is. Ook is er geen luchtcirculatie, waardoor de lucht vrij blijft van stofdeeltjes en bacteriën en is het binnenklimaat beter.