Bouwbedrijf Haarlem

Waar koop je mondkapjes?

Waar koop je mondkapjes?

Geplaatst op

Het antwoord op de vraag: waar koop je mondkapjes, is op dit moment heel gemakkelijk te beantwoorden. De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat deze overal te krijgen zijn, zowel in de winkel als online. In Nederland is het verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer, dus er is een grote kans dat je er een paar nodig hebt. De niet medische mondkapjes die dan zijn toegestaan zijn bedoeld om anderen te beschermen, dus als iedereen dat doet, is de kans veel kleiner dat de ziekte zich kan verspreiden. Waar koop je mondkapjes? Je leest het hier.

Waar koop je mondkapjes op het station?

Op het station worden er mondkapjes voor het openbaar vervoer aangeboden. De Hema en Etos filialen bieden deze aan, maar er komen ook andere winkels waarbij je ze kunt kopen, zoals bij Care Delta en de kiosk. Waar koop je mondkapjes op het station, dat zal dus eigenlijk overal zijn. Want als het verplicht is om ze te dragen, dan moeten ze ook beschikbaar zijn. Je zet je mondkapje op voordat je je reis begint en nadat je bent uitgestapt gooi je hem weg. Heb je een stoffen mondkapje, dan doe je deze in een apart zakje om thuis gewassen te worden.

Andere fysieke winkels die mondkapjes verkopen

Waar koop je mondkapjes in de winkelstraat? De meeste drogisterijen bieden deze gewoon aan, zoals Etos, Hema, Trekpleister, Kruidvat en DA.

Waar koop je mondkapjes online?

Ook online worden er voldoende mondkapjes te koop aangeboden. Allereerst zal je deze aantreffen in het webwinkel assortiment van de bovengenoemde drogisterijen. Alle drogisterijen, groot of klein, bieden mondkapjes aan in de winkel en online. Je kunt online ook mondkapjes bestellen met een print, een patroon of een logo. Deze controleer je altijd even goed op kwaliteit. Let erop dat ze getest zijn en geschikt zijn bevonden. De vraag: waar koop je mondkapjes online, kan beter gesteld worden als: waar koop je geen mondkapjes online? Particulieren die zelf mondkapjes maken en ze verkopen vind je overal. Let dus wel op de kwaliteit voordat je je bestelling plaatst.

Zelf mondkapjes maken

Een ander antwoord op de vraag: waar koop je mondkapjes, is dat je ze niet koopt, maar zelf maakt. Hiervoor geeft de Rijksoverheid duidelijke instructies. Je mag je zelfgemaakte mondkapjes ook in het openbaar vervoer dragen, maar niet langer dan 3 uur lang of tot ze nat worden. Daarna was je ze en kun je ze hergebruiken. Ook hier zijn regels voor, dus lees deze goed door. Tot dan toe vind je hier een handig stappenplan.

  1. Pak twee lapjes katoen van 20 centimeter bij 27 centimeter en leg ze op elkaar.
  2. Vouw de lange zijden 0,5 centimeter in en naai de zoom vast.
  3. Vouw de korte zijden 1,5 centimeter in en naai ze vast.
  4. Trek een elastiekje door de zoom aan de korte zijde en leg er een knoop in.
  5. Controleer of het mondkapje past en aansluit en stel de elastieken eventueel bij.
  6. Naai de elastieken vast.
  7. Was de mondkapjes op 60 graden en ze zijn klaar voor gebruik.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden