Bouwbedrijf Haarlem

Voordat je een zonnepanelen offerte aanvraagt

Voordat je een zonnepanelen offerte aanvraagt

Geplaatst op

Dit artikel gaat over het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen. Hoe ga je daarbij te werk? Maar eerst, waarom zijn panelen op je dak een goed idee?

Waarom zonnepanelen?

Het is doorgaans een goed idee om zonnepanelen te plaatsen. De stroomopbrengst hangt van een aantal factoren af en dus ook de besparing op je energierekening. Dit kun je berekenen met behulp van een dakscan voor zonnepanelen. Zonnepanelen vormen een behoorlijke investering, maar verdienen die op een goede plek binnen een aantal jaren terug. Zo’n dakscan doen is dus aanbevelen, mocht je er nog niet zoveel verstand van hebben.

Waaruit bestaat een zonnepaneleninstallatie?

Zonnepanelen leveren elektriciteit met een laag voltage en gelijkspanning. Er is een omzetter nodig om daarvan 230 Volt met wisselspanning te maken. Die omzetter sluit je normaliter aan op de elektriciteitsmeter in de meterkast. Als je met je zonnepanelen meer stroom zou opwekken dan je op een gegeven moment nodig hebt, dan is teruglevering aan het elektriciteitsnet mogelijk. Je kunt nog altijd profiteren van de salderingsregeling. Samenvattend bestaat een zonnepaneleninstallatie uit minimaal zonnepanelen, een omzetter, bekabeling en andere installatiematerialen.

Thuisbatterij

In plaats van stroom terug te leveren aan het lichtnet, kan je die ook gebruiken om een thuisbatterij op te laden. Zoals gezegd, wordt het in de toekomst minder interessant om stroom terug te leveren. Met een thuisbatterij kan je de opgespaarde energie gebruiken op momenten dat je zonnepanelen onvoldoende stroom leveren. Er zijn fraaie thuisbatterijen, die niet misstaan in je woonkamer. De typen die eruitzien als autoaccu’s kan je beter ergens wegbergen.

Opbrengst

Zoals eerder is gezegd, hangt de stroomopbrengst van een aantal factoren af. Die zijn het aantal zonnepanelen, de sterkte van het zonlicht, de invalshoek van de zonnestraling op de zonnepanelen, de kwaliteit van de zonnepanelen, het type zonnepanelen, hoe schoon ze zijn en hun leeftijd. De laatste twee punten zijn bij het aanvragen van een zonnepanelen-offerte echter niet relevant, aannemende dat we over nieuwe panelen praten. In de offerteaanvraag geef je aan hoeveel de stroomopbrengst dient te zijn.

Laat de aanbieders van zonnepaneleninstallaties je aangeven wat de verwachte stroomopbrengst is en zet dat af tegen de kosten. Hou daarbij rekening met het terugvragen van de BTW, die je betaalt. De meest gangbare typen zonnecellen zijn de mono- en polykristallijne. De monokristallijne zonnecellen zijn duurder, maar brengen meer stroom op. Dit type vind men vaak ook mooier. Het is sowieso aan te raden om alvorens het aanvragen van een zonnepanelen-offerte bij aanbieders naar zonnepanelen te kijken en een dakscan voor zonnepanelen uit te voeren.. Ze zullen namelijk vele jaren op je dak liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden