Bouwbedrijf Haarlem

Vloeren

Vloeren

Geplaatst op

Als je een ruimte van vloerbedekking wilt voorzien, dan moet je goed nadenken welk soort vloer je wilt en waar de ruimte voor gebruikt wordt. In een keuken en badkamer, moet je er rekening mee houden dat de vloer ook tegen vocht moet kunnen. In andere ruimtes moet je rekening houden hoeveel je de vloer gaat gebruiken. Afhankelijk van de mate van gebruik, moet je een stevige vloer kiezen bij intensief gebruik en bij minder intensief gebruik kan je een minder stevige vloer kiezen. Je hebt talloze vloeren waar je uit kunt kiezen:

Gietvloeren
Gietvloeren zijn heel populair. Vooral het feit dat dergelijke vloeren bijna geheel onderhoudsvrij en waterdicht zijn is een groot voordeel. Daarnaast wordt een gietvloer naadloos gelegd, je hebt dus geen last van naden in de vloer. Gietvloeren zijn ook heel geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Een gietvloer is onder te delen in epoxy en polyurethaan vloeren, die qua uiterlijk op elkaar lijken, maar wel andere eigenschappen hebben. Een Polyurethaan vloer is het meest geschikt voor woonhuizen, omdat zij flexibel zijn, warm en gemakkelijk te onderhouden. Een Epoxyvloer is veel harder, met een grote draagkracht en is daarom uitermate geschikt in bedrijfsruimtes.

Parketvloeren
Parketvloeren zijn houten vloeren die kunnen bestaan uit verschillende houtsoorten. Een massieve parketvloer bestaat uit massief hout en is zeer duurzaam, maar wel duur om te laten leggen. Als je het goedkoper wilt kan je ook kiezen voor halfmassief parket. Deze parketplanken bestaan uit verschillende lagen goedkoper hout met een toplaag die wel van massief hout zijn. Helemaal goedkoop is laminaat. Deze laminaatplanken zijn gemakkelijk te leggen en zeer onderhoudsvrij. Daarnaast is laminaat in veel verschillende types en kleuren te verkrijgen.

Tapijt
Tapijt is een klassieke vloerbedekking die in vele soorten te verkrijgen is. De prijs is vaak ook afhankelijk van de kwaliteit van het tapijt. Een tapijt kan geweven, geknoopt of getuft zijn en bestaan uit veel verschillende soorten stoffen en materialen. De structuur van de pool (bovenkant) van het tapijt, kan bestaan uit verschillende technieken, zoals lussen, velours of frisé. Een lussentapijt is vaak goedkoop, maar wordt eerder vuil. Velours is zacht en glad en gemakkelijker te onderhouden. Bij frisétapijten is de lus doorgesneden, waardoor er een hoogpolig tapijt ontstaat.

Plavuizen
Plavuizen zijn ook heel populair. Plavuizen zijn heel duurzaam en kunnen ook in de vochtige ruimtes van de woning gelegd worden. Plavuizen zijn er in verschillende soorten en maten en met allerlei motieven. Er zijn zelfs tegels die een bepaalde look hebben, zoals houtlook tegels of betonlook tegels. Onder een plavuizen vloer kan heel goed vloerverwarming gelegd worden.

Kurkvloeren
Kurk is een ideaal materiaal om als vloer te gebruiken. Het is veerkrachtig, het is warm en heeft een isolerende en geluiddempende werking. Tevens is het een volledig natuurlijke vloer en daardoor heel duurzaam en milieuvriendelijk. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in tegels en op rollen, maar ook bestaat er kurklaminaat en kurkparket. Een kurkvloer moet wel af en toe gelakt worden, zodat het een glanzende laag krijgt en beter bestand is tegen stof en vocht.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden