Selecteer een pagina

Een tuin moet een omgeving zijn waar u volledig kunt ontspannen. Hoe u uw tuin precies aankleedt, hangt af van de beschikbare ruimte en uw eigen smaak. Kiest u voor veel meubels, neem dan eens contact op met Anselm Oome interieurbouw. Wij maken uw meubelen op maat die u in uw droomtuin wilt hebben. Hier geven wij vijf tips voor het creëren van uw droomtuin.

Wat doet u met de beschikbare ruimte

Wanneer u een kleine tuin heeft, is het van belang dat u uw tuin niet helemaal volpropt. Kies voor mooie lange planten die goed tegen schaduw kunnen, en plaats deze zoveel mogelijk tegen de wanden. U kunt ook hoogteverschil aanbrengen in uw tuin; dit doet u bijvoorbeeld door een zitkuil of een terras te maken. In een grote tuin heeft u veel ruimte, dit biedt veel mogelijkheden voor de tuininrichting. U kunt grote beplanting neerzetten die weinig onderhoud nodig heeft.

Oog voor dieren

Wilt u genieten met vlinders, bijen en hommels in uw tuin, of houdt u meer van vogels? Om dieren te lokken, is beplanting erg belangrijk. Hiervoor is de verhouding van één derde bestrating en twee derden beplanting nodig. Voor de beplanting kiest u voor veel bloemen met stuifmeel en bijvoorbeeld een vlinderstruik om insecten te lokken. Door hoge bomen te plaatsen, lokt u juist vogels. 

Geen groene vingers

Heeft u geen groene vingers of weinig tijd, maar wilt u wel een droomtuin? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Deze tuin heeft als beplanting bodembedekkers en planten waar u weinig aan hoeft te snoeien. 

Kies de juiste struiken en bomen

Op het gebied van planten en bomen heeft u oneindig veel keuze. Maar welke zijn nu geschikt voor uw droomtuin? Het krentenboompje, de gele kornoelje of rode meidoorn zijn bomen die perfect in uw tuin passen. Een grote tuin of een kleine, het maakt allemaal niet uit want deze bomen staan in iedere tuin. Mooie bloemen in uw tuin zijn ook erg belangrijk zoals lavendel. Deze bloem heeft een prachtige kleur, brengt sfeer en ruikt lekker.

De tuinmeubelen

Wilt u echt ultiem genieten van uw tuin, dan horen daar zeker tuinmeubelen bij. U kunt kiezen voor een grote lange bank, maar ook voor een gezellige tafel met stoelen. Bij Anselm Oome maken wij tuinmeubelen op maat voor u, zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin.