Metaalbewerking is een vak apart. Metaalbewerking kan zowel voor RVS, aluminium en staal. Metaalbewerkingsbedrijven kunnen vaak op veel verschillende manieren metaal bewerken. Bijvoorbeeld door te snijden, te zagen en te kanten. Metalen platen kunnen nauwkeurig op maat worden gesneden met een laserstraal, zodat alles precies naar jouw wensen op maat kan worden gemaakt. Benieuwd naar meer informatie over metaalbewerking? Lees snel verder in deze blog!

Metaal lasersnijden

Producten van aluminium, RVS en staal kan je laten lasersnijden. De hypermoderne plaat lasers en een automatisch opslagsysteem zorgen voor foutloos lasersnijwerk. Metaal laten lasersnijden is een goede optie als je heel precies gesneden platen wil. Bovendien kan lasersnijden ook worden toegepast op rest platen, waardoor al het metaal zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden. Hierdoor kan je ook nog eens besparen op de kosten van metaalbewerking. 

Metaal watersnijden

Watersnijden is weer een compleet andere techniek dan lasersnijden. Watersnijden gaat zonder warmte, in tegenstelling tot lasersnijden. Het voordeel hiervan is dat de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven en dat er geen verkleuring plaatsvindt tijdens het snijden van het metaal. Dit betekent dat er bij het watersnijden van metaal ook geen vervorming plaatsvindt. Dit is dus ideaal als u geen nabewerking van het materiaal wil doen. 

Metaal kanten

Metaal kanten wordt vaak door een automatisch proces gedaan. Het kanten van metaal wordt ook wel zetten, buigen of plooien genoemd. Bij deze bewerking van metaal vervorm je het metaal in een door jou gewenste hoek. Met het kanten van metaal gaat er meestal geen materiaal verloren, en dit is dus een duurzame manier van metaalbewerking.

Metaal zagen

Metaal kun je ook gewoon laten zagen. Dit gebeurd dan met een automatische zaagmachine, want het heeft wel wat kracht nodig. Zaagwerk is vaak wat goedkoper dan de andere methodes, maar ook iets minder nauwkeurig in de afwerking. Het is dus maar net waar jij je metaal voor wil gebruiken, welke methode het beste past voor jou!

Metaal kun je op maat laten maken door bedrijven die gespecialiseerd zijn in metaalbewerking. Vaak kan je vooraf een offerte aanvragen zodat je vooraf weet wat het je gaat kosten.