Ga je je badkamer verbouwen? In dit artikel geven we je enkele praktische tips. Zo haal je met een douchewand sfeer in huis, is het slim om te denken aan ventilatie, waterdichtheid en hygiëne. Lees snel verder voor meer informatie. 

Tip 1: De douchewand geeft sfeer 

Waar niet veel mensen bij stilstaan, is hoe belangrijk de douchewand is voor de uitstraling van je badkamer. Wil je een industriële look realiseren? Ga dan voor een glazen douchewand met een stevig stalen frame. Zo kun je bijvoorbeeld een van deze douchewanden gebruiken. Daarnaast zijn er ook douchedeuren die weer aansluiten bij een rustige sfeer. Voor elk interieur is er wel iets te vinden. 

Tip 2: Ventilatie is essentieel

Een van de meest belangrijke onderdelen in de badkamer is ventilatie. Je kunt kiezen voor natuurlijke of mechanische ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie kun je denken aan een dakraam of raam die je kunt openen. Mechanische ventilatie is elektrisch aan te drijven.

Nog voordat je gaat verbouwen is het slim om te kijken waar de ventilatie moet komen. Voor het beste effect, plaats je de ventilatie in het plafond of de wand bij je douchekraan. Zo kan de vocht en damp meteen de badkamer uit worden gevoerd. 

Tip 3: Waterdichtheid

In een badkamer kun je er niet omheen dat er water en vocht vrijkomt. Ook al heb je goede ventilatie. Tijdens de verbouwing van de badkamer is dit iets om over na te denken. Wat je zou kunnen doen om de badkamer waterdicht te krijgen is het gebruiken van kit, strips of afdichtdoppen. 

Tip 4: Let alvast op hygiëne

Wat ten derde slim is om te doen bij het verbouwen van je badkamer, is om alvast rekening te houden met hygiëne. Je wilt je douche immers eenvoudig schoon kunnen maken. Om die reden is het goed om oneffenheden te vermijden en te kijken of je overal goed bij kunt komen met een doekje. 

Daarnaast kun je in het kader van hygiëne letten op de materialen die je kiest. Niet elk materiaal is even makkelijk schoon te houden. Veel mensen kiezen daarom voor glas. Aan glas kan vuil niet hechten waardoor je het eenvoudig schoon houdt.