Selecteer een pagina

Of je nu al jaren in je huis woont of net een nieuw huis gaat kopen, een verbouwing financieren kan altijd aan de orde komen. Een verbouwing is vaak niet goedkoop. Zelfs als je enkel je toilet laat verbouwen. Of je nu een kleine verbouwing wil uitvoeren of je hele huis onder handen wil nemen, de verbouwing financieren moet sowieso. Dat betekent dat je ergens geld vandaan moet halen. Maar ook dat je moet weten welk bedrag je nodig hebt om je verbouwing te financieren. Daarna kun je nadenken over hoe je aan dat geld kunt komen.

Bouwdepot bij hypotheek

Bij een nieuw huis kun je de verbouwing financieren in de hypotheek. Je leent dan meer geld om naast de koopsom van je huis ook de verbouwing van te financieren. Dit wordt een bouwdepot genoemd. De facturen voor je verbouwing of verbouwingen aan je huis kun je dan naar de bank doorspelen. Of een andere hypotheekverstrekker. Die zorgt dan dat die facturen betaald worden van het bouwdepot. Het bouwdepot is dus echt bedoeld voor je verbouwingen. Niet iedere verbouwing zorgt voor een meerwaarde van je huis. Het verbeteren van de isolatie doet dat bijvoorbeeld wel, waar een nieuwe designkeuken dit niet doet.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Een andere manier om je verbouwing te financieren is een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening heeft een maximaal bedrag van € 75.000. Voor duurdere verbouwingen is dit dus niet je beste optie. Als je zelf het nodige extra geld kunt inleggen, is dit wel een optie. Ga je de verbouwing financieren via een persoonlijke lening, kun je eventueel belastingaftrek genieten. Dit kan wanneer je je verbouwing inzet om je huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld met dubbel glas, zonnepanelen of betere isolatie.

Een andere optie is het doorlopend krediet. Waar de persoonlijke lening een eenmalig bedrag is, kun je met een doorlopend krediet meermaals geld opnemen. Je hebt dus geld paraat wanneer je dat nodig hebt om je verbouwing te financieren. Er zit aan plafond aan wat je per keer kunt opnemen, maar in principe kun je bedragen blijven opnemen met doorlopend krediet. Je betaalt wel rente over die opgenomen bedragen. Zo kun je dus ook een aardige schuld opbouwen. Dat is het risico van een doorlopend krediet.

Spaargeld

In de meest ideale situatie heb je genoeg spaargeld om je verbouwing te financieren. Dan is dit zeker de beste optie om te kiezen. Soms heb je aan een kleine verbouwing voldoende en heb je daar simpelweg voldoende geld voor achter de hand. Je kunt natuurlijk ook je spaargeld bijleggen en kiezen voor een lening of bouwdepot. Zo bespaar je uiteindelijk meer, omdat je over je uitgegeven spaargeld geen rente hoeft te betalen.

Kijk op de website van Findio voor meer informatie.