Bouwbedrijf Haarlem

Verbouwen met led verlichting

Verbouwen met led verlichting

Geplaatst op

Bespaar geld op uw energierekening met led lampen. Lagere verbruikskosten betekent dat u meer geld overhoudt in uw portemonnee. Bovendien is led milieubesparend licht. De halogeenlamp, spaarlamp en gloeilampen in en om het huis kunt u eenvoudig vervangen met energiezuinig led licht. Hierbij zijn enkele uitzonderingen, niet in alle fittingen kunt zomaar een led lamp bevestigen. Raadpleeg hiervoor een led lampen specialist bij u in de buurt. De aanschafprijs van een lad lamp licht hoger dan een gemiddelde halogeen- of spaarlamp, maar de levensduur ligt vele malen hoger en de verbruikskosten liggen lager. Hierdoor is led op de midden en lange termijn een steeds populairder wordende alternatief als lichtbron in huis. Het huidige verbod op de gloeilamp en toekomstig verbod op de halogeenlamp speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Verbod gloeilamp en halogeenlamp

Sinds het jaar 2012 geldt er een productieverbod op de gloeilamp. Bestaande winkelvooraden mogen nog wel verkocht worden en ook is een gloeilamp in verlichting voor diverse industriële toepassingen toegestaan. Denk hierbij aan de verlichting in een naaimachine of koelkast. Winkeliers zien nog handel in de gloeilamp omdat er vraag naar is. Door het verbod gaan winkeliers bestaande winkelvooraden aanvullen door het importeren van gloeilampen buiten de Europese Unie (EU). Dit is reden geweest voor de EU de maas in de wet te dichten. Sinds eind februari 2016 geldt er ook een importverbod van de gloeilamp binnen Nederland en de EU. Hierdoor zal de gloeilamp steeds meer uit Europese straatbeeld verdwijnen. De reden voor het totaalverbod op de gloeilamp? De productie brengt teveel schadelijke stoffen met zich mee en het licht opgewekt door de gloeilamp is slechts twintig procent van de gehele warmte. Er zijn genoeg alternatieven, waarmee het milieu minder belast wordt en u op kosten bespaard.

Een klein beetje zuiniger dan de gloeilamp is de halogeen. Dit is reden voor de EU lidstaten om ook een verbod ingang te zetten voor halogeen verlichting. Het gaat hierbij om een verbod op een beperkt aantal soorten halogeen. Het productieverbod in 2018 gelden. Bestaande vooraad mag nog wel verkocht. Ook kunnen winkeliers bepalen specifieke soorten halogeen te importeren, zoals ook bij de gloeilamp het geval was. Het voordeel is hierbij kleiner, waardoor dit niet tot nauwelijks zal voorkomen.

De bekende vormen van licht zijn afkomstig uit led, TL en de spaarlamp. TL en de spaarlamp zijn tot wel vijf keer zuiniger dan de gloeilamp. Het nadeel van de spaarlamp is dat het langzaam start met licht. De led lamp is hiervoor het meest gekozen alternatief.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden