Bouwbedrijf Haarlem

Verbouwen met kinderen? Zo overleef je deze hectische periode!

Verbouwen met kinderen? Zo overleef je deze hectische periode!

Geplaatst op

Staat er binnenkort een grootschalige verbouwing op de planning? Noodzakelijk om jullie wooncomfort te verhogen? Dan kijk je waarschijnlijk enorm uit naar het moment dat de bouwvakkers eindelijk aan de slag zullen gaan. Toch brengt een verbouwing ook veel stress met zich mee. Zeker bij gezinnen met jonge kinderen. Want hoe zorg je dat ze zich niet zo snel vervelen en dat ze zichzelf niet in onveilige situaties manoeuvreren? In dit artikel geven we een aantal broodnodige tips.

Alles komt goed


Een verbouwing met kleine kinderen is niet makkelijk en vraagt waarschijnlijk veel van je geduld en energielevels. Blijf echter wel onthouden dat het voor een goed doel is. Bovendien gaat alles een keer voorbij. Je huis ziet er misschien wel niet uit door alle puinwerken en je kinderen hebben zich vreselijk misdragen vandaag. Misschien heb je weer net te vaak food near me Butlon opgezocht, maar wat geeft het? Je bent ook maar een mens. Laat het los en blijf ademen. Des te sneller gaat deze periode voorbij en kan je straks van het geweldige resultaat genieten. 

Zorg voor één gewone ruimte


Zelfs als het gehele huis aangepakt gaat worden zijn de bouwvakkers nooit met alle ruimtes tegelijkertijd bezig. Vraag daarom of ze één ruimte tot het laatst willen bewaren en gebruik deze als ‘survivalruimte’. Een plek waar alles nog steeds gewoon is en waar de kinderen zich naar lieve lust kunnen uitleven. Zet hem vol met leuk kinderspeelgoed en een fijn plekje om zelf te zitten en geniet van de ‘rust’. Zo kunnen jullie allemaal even bijtanken. Laat bovendien los dat je ook nog moet koken of iets anders in het huishouden moet doen. Je weet dat dit nu toch geen zin heeft. Wat eten we vandaag gezond is even geen kwestie. Probeer te genieten van het moment en laat de boel de boel. Als jij relaxt bent zullen je kinderen vanzelf volgen. 

Ga er samen op uit


Je kunt natuurlijk niet van kleine kinderen verwachten dat ze zichzelf de hele dag bezighouden. Zeker bij jonge kinderen is dit eigenlijk geen doen. Probeer daarom zoveel mogelijk tijd voor uitstapjes in te plannen. Ook wel fijn voor jezelf om even uit de drukte van de verbouwing te stappen. Geniet daarom samen van het zonnetje of een tripje naar de speeltuin of ga eens lekker naar een winkelcentrum. Zo kunnen je kinderen even hun energie kwijt en zijn ze weer wat opgeladen als je terug bent. Sluit de dag af door van food delivery Amsterdam gebruik te maken en bestel hun favoriete gerechten. Gegarandeerd blije koppies!

4. Vergeet ook niet aan jezelf te denken


Een verbouwing levert natuurlijk al enorm veel stress op en zeker als je ook nog eens jonge kinderen in huis rond hebt lopen. Daarom is het belangrijk om jezelf niet uit het oog te verliezen. Breng de kinderen daarom eens een extra dagje naar de opvang of oma en opa en ga er zelf lekker op uit. Breng een bezoekje aan een welness, ga onbezorgd shoppen of breng een bezoekje aan wat vrienden. Zo kan je de stress van de verbouwing even weer achter laten en je batterij opnieuw opladen. Zo kom je die stressvolle weken wel door!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden