Bouwbedrijf Haarlem

Verbeter de communicatie op de bouwplaats

communiceren op locatie

Verbeter de communicatie op de bouwplaats

Geplaatst op

Op welke locatie je ook werkt, goede communicatie is altijd belangrijk. Wanneer je zelfstandig werkt op kantoor, zal je niet continu met je collega’s hoeven communiceren. Maar op de bouwplaats zelf is goede communicatie tussen de verschillende partijen van belang. Niet alleen in het kader van veiligheid, maar ook om zo efficiënt mogelijk te blijven werken en overbodige kosten te voorkomen. Wij geven een paar tips hoe je deze communicatie beter kunt laten verlopen.

Communiceren op de locatie

Op de bouwplaats is het tijdens de uren waarop jij en je collega’s nooit stil. Daarnaast kan er sprake zijn van grotere afstanden, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om even snel met elkaar te communiceren. Schaf daarom ook altijd een portofoon aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende merken, zoals een Kenwood portofoon. Het grote voordeel van deze handige gadget is dat het ontzettend veel opties heeft. Zo kan je een variant aanschaffen met headsets (zo heb jij je handen altijd vrij) en een functie die de bijgeluiden op de achtergrond onderdrukt. Zo hoor je het bericht van je collega’s zonder ruis. Hebben meer collega’s een portofoon nodig en wil je bijvoorbeeld altijd direct in contact staan met de aannemer? Dan is het ook mogelijk om een set van meerdere portofoons aan te schaffen.

Maak goede afspraken met de klant

Naast een goede onderlinge communicatie, is het ook belangrijk om de communicatie met de klant altijd zo helder mogelijk te houden. Daarom is het altijd belangrijk om duidelijke afspraken over de prijs en verdere zaken toe te lichten. Stel dat je als aannemer net een opdracht hebt aangenomen voor een particulier, houd er dan rekening mee dat je een aantal kostenposten en termen verder uit moet leggen. Wat jij logisch vindt, is niet altijd gelijk duidelijk voor de ander. Laat daarnaast ook bij elke klant je directe contactgegevens aan, of stel één contactpersoon binnen je bedrijf aan die altijd genoeg tijd heeft om klanten te woord te staan. Dit voorkomt irritatie en klachten.

Verbeter de communicatie en de motivatie

Merk je ondanks de genomen maatregelen dat de communicatie op de bouwplaats nog niet helemaal helder verloopt? En merk je dat de faalkosten de afgelopen periode flink zijn toegenomen? Dit kan ook andere onderliggende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je werknemers niet voldoende gemotiveerd zijn of geen besef hebben van de ernst van de kosten. In dit geval kan je ervoor kiezen om in je team te investeren en ze een speciale cursus te laten volgen voor de communicatie op de bouwplaats.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden