Bouwbedrijf Haarlem

Uw dak weer als nieuw met dakcoating

Uw dak weer als nieuw met dakcoating

Geplaatst op

Ligt er een lelijke groene aanslag over uw dak? Zien uw dakpannen er dof en verweerd uit? Maar ziet u op tegen de hoge kosten van de aanschaf van nieuwe dakpannen? Dan is een dakpancoating de oplossing voor u! Door uw dakpannen te laten coaten geeft u uw woning weer een nieuwe frisse uitstraling. Daarnaast is het dak weer voor jaren beschermd tegen weer en wind.

Waarom uw dak laten coaten

Het dak van de woning heeft veel te verduren. Het wordt blootgesteld aan verschillende weersinvloeden. De Uv-straling van de zon tast de dakpannen aan en de warmte en vorst zorgen voor slijtage en vervuiling. Daarnaast kan het dak last krijgen van natte en poreuze pannen, aanslag van alg en mosvorming. Dit alles zorgt voor een doffe, verweerde uitstraling van uw dak. Nieuwe dakpannen plaatsen is een kostbare investering en vaak niet nodig. Door het dak te laten reinigen en te voorzien van een dakcoating ziet uw dak er weer uit als nieuw en is deze weer jaren beschermd.

Wat is een dakcoating

Bij het coaten van een dak worden de dakpannen voorzien van een coating. Dit is een soort verflaagje wat het dak goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden en vervuiling. Dakcoatings zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een matte glans, maar ook een zijdeglans of juist hoogglans is mogelijk. Voordat de coating aangebracht wordt, wortd het dak eerst goed gereinigd. Met een hogedrukspuit wordt het dak mos- en algvrij gemaakt. Om verdere aangroei tegen te gaan, wordt het dak behandeld met een anti algen- en mosmiddel. Na de reiniging wordt de dakcoating aangebracht. Met een speciale spuit worden de dakpannen ingespoten. U kunt kiezen voor een coating die de originele kleur van het dak benaderd, maar ook een geheel andere afwijkende kleur is mogelijk. Met een dakpancoating zorgt u voor een frisse uitstraling van uw woning.

Dak laten coaten

U kunt ervoor kiezen uw dak zelf te coaten, maar het is ook mogelijk de dakpannen te laten coaten door een ervaren vakman. De prijzen voor het coaten van een dak lopen nogal uiteen. U kunt dan ook het beste een offerte opvragen bij een specialist, zodat u weet waar u aan toe bent. Eén ding is zeker: met een dakcoating bespaart u geld. De aanschaf van nieuwe dakbedekking is vele malen duurder!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden