Bouwbedrijf Haarlem

Tuinkarweitjes

Tuinkarweitjes

Geplaatst op

Iedere maand zijn er weer specifieke onderdelen van de tuin die bijzondere aandacht vragen. Hier vindt u tuinkarweitjes die u in februari zeker niet over kunt slaan. Zorg voor u begint wel voor de juiste werkkleding, dit maakt het werken stukken prettiger. Tegenwoordig kunt u zelfs voor een niet te hoge prijs uw werkkleding laten bedrukken.

 

Gazon

Als het gevroren heeft kunt u beter niet meer over het gras lopen. Het is belangrijk om te controleren of er ergens water op het gras blijft staan. Op die plaatsen moet de grond belucht worden. Dit kan door er met de greep (riek) gaten in het grasveld te prikken. Zonodig kan er een mosdoder gebruikt worden Meer informatie over je gazon onderhouden en leggen vind je hier.

 

Vijver

Als het gaat vriezen zijn er een aantal zaken die u moet weten met betrekking tot uw vijver. Sla het ijs van de vijver nooit stuk, de vissen kunnen dood gaan door de trilling in het water. Toch is een wak in de vijver wel goed. U kunt een gat in het ijs maken door in een hoek warm water te gieten. Tegenwoordig kunnen pompen vaak aan blijven staan tijdens een vorstperiode, lees eerst de handleiding van de pomp, daarin kunt u lezen of de pomp ook geschikt is voor deze periode.

 

Kas

Tijdens zachte perioden moeten de beluchtingvensters overdag open gezet worden.

Houd de minimum en maximum temperatuur goed in de gaten.

Vorstgevoelige eenjarige planten kunnen al in de verwarmde kas gezaaid worden. Dit is ook van toepassing bij selderij, tomaten, aubergines, meloen, erwtn en vroege spinazie.

Controleer regelmatig de overwinterende planten op ongedierte. Geef de planten regelmatig maar weinig water.

 

Tuinhuis

Controleer je tuinhuis op scheuren en barsten door de winter. Schuur slechte onderdelen en zet deze in de lak.

 

Bomen en heesters

Bomen een heesters kunnen, als het niet vriest, nog in de tuin geplant of verplant worden. Voor groenblijvende bomen en heesters geldt dat u ze het beste na sneeuwval schoon kunt maken, om het afbreken van takken te voorkomen. Als het niet vriest kunnen bomen en heesters gesnoeid worden.

Als het niet vriest kunnen bomen en heesters (behalve de berk, esdoorn en noot) gesnoeid worden.

 

Siertuin

Vorstgevoelige planten beschermen met dennentakken, stro (geen tuinturf gebruiken) of rietmatten.

U kunt het afgevallen blad en de compost tussen de vaste planten verdelen. Het is beter geen afgevallen blad en compost op de planten te laten liggen, dit om beschimmeling te voorkomen.

 

Fruit en groente

Als het niet vriest kunnen fruitbomen en besheesters nog in de tuin geplant, verplant en gesnoeid worden.

Aan het einde van de maand kan rondom de wortels bemesting door de grond gewerkt worden.

 

De groentetuin kunt u nu gaan omspitten, bemesten en de bedden op orde brengen om in te zaaien.

Ook kunnen deze maand nog de tuinbonen gezaaid worden. Het is inmiddels weer tijd om de rabarber in de tuin te gaan planten. Vroege aardappels onder plastic planten. Regelmatig onkruid blijven wieden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden