Bouwbedrijf Haarlem

Tuin ontwerpen: wat komt er bij kijken?

Tuin ontwerpen: wat komt er bij kijken?

Geplaatst op

Een lege tuin is een blanco doek dat uitnodigt er een waar kunstwerk van te maken. Met een zithoek, schaduwplek, veel groen en eventueel een gedeelte waar groenten en kruiden tot bloei komen. Een ding willen we niet meer in deze tijden waarin een tuin absolute rijkdom is: een veredelde parkeerplaats met alleen maar grijze tegels. Wat komt er kijken bij het ontwerpen van een smaakvolle en gezellige tuin?

Terras op het zuiden

Professionele tuinarchitecten als Tuintrend Eindhoven kijken allereerst naar de wensen van de bewoner. Wat wil je met de tuin? Er feestjes geven, jaarrond genieten van de buitenlucht of een combinatie van beide? Meestal is een terras het eerste waar je aan denkt, en dan is de windrichting belangrijk: staat de tuin op het noorden, zuiden, oosten of westen? Daaruit maak je op hoe laat het zonnetje op het terras staat. En waar dus een ondergrond van tegels of een houten vlonder komt te liggen, alsmede gezellige (lounge)meubels.

Kinderen?

Wie kinderen heeft, laat die graag in de tuin ravotten en kiest dus voor een grasveld, eventueel met een ingebouwde trampoline erin. Maar ook zonder kinderen is een grasveld een echte eyecatcher en de plek waar je ligstoelen neerzet, en waar je gasten staan te borrelen tijdens feestjes. Het mooiste is als het grasveld niet de volledige oppervlakte beslaat. Maak zelf alvast een schets om duidelijk te maken aan de tuinontwerpers hoe je de ruimte ingedeeld wilt hebben. Zij maken er een samenhangend geheel van.

Onbeperkte inspiratie op internet

Het moet een unieke tuin worden, maar de kunst afkijken mag altijd. Op internet is het aanbod aan inspiratie onbeperkt, kijk bijvoorbeeld op Pinterest hoe anderen hun tuin stijlvol indelen. De trend die nog lange tijd zal aanhouden is simpelweg veel groen. Een deel reserveren om tomaten, courgettes, bonen en allerlei kruiden te kweken is ook een populaire optie, omdat het een rustgevende hobby oplevert en geld uitspaart. En verder lopen de ideeën uiteen, van stijlvolle heggen tot overkapping en van opgehoogde borders tot een terras vol Toscaans terracotta. Laat je inspireren, maak een moodboard en geniet hopelijk snel van je eigen paradijsje!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden