Bouwbedrijf Haarlem

Tips voor een ergonomische positie achter je bureau

ergonomisch bureau

Tips voor een ergonomische positie achter je bureau

Geplaatst op

We zitten met z’n allen steeds vaker achter een bureau. Je hoort het zelfs op televisie: zitten is het nieuwe roken. Het is daarom belangrijk om goed op te letten als je een beroep hebt waar je regelmatig zit. Wij geven je tips om de schade van het vele zitten te beperken.

Het begint met een ergonomisch bureau

Een kwaliteitsbureau en behoort tot de beste investeringen die je als werkgever ooit zal doen. Ze gaan 10 jaar of langer mee en dragen elke dag direct bij aan je werkvreugde.

 

Als je waarde hecht aan je fysieke gezondheid, is dit geen gebied waarop je wilt bezuinigen. Hopelijk heb je geïnvesteerd in een fatsoenlijk bureau en stoel die je volledig kan instellen om tot een ergonomisch correcte computerwerkplek te komen. Naast het bureau moet je ook de hoogte van je stoel en monitor(en) eventueel aanpassen.

 

De ideale werkhoogte verschilt per medewerker

Het op maat stellen van bureaus en bureaustoelen moeten precies op maat gesteld worden. Wij helpen je graag met een stappenplan om de ideale werkplek te creëren.

 

  1. De bovenkant van de monitor moet zich op ooghoogte bevinden en direct voor je gecentreerd zijn. Het moet ongeveer een armlengte voor je zijn.

 

  1. Het oppervlak van een bureau moet ongeveer op het niveau van de navel liggen. Wanneer je armen op het bureau worden geplaatst, moeten de ellebogen in een hoek van 90 graden staan, net onder het bureaublad. De armleuningen van de bureaustoel moeten bijna op hetzelfde niveau staan als het tafelblad om uw ellebogen te ondersteunen.

 

  1. Je voeten moeten plat op de grond staan met de knieën in een hoek van eveneens 90 graden. Het zitvlak mag niet in de knieholte drukken. Ga volledig achterover in uw stoel zitten, met de rug en schouders rechtop en ondersteund door de rugleuning van de stoel.

 

  1. Bij het typen moeten je polsen in lijn liggen met uw. Het toetsenbord moet direct voor je gecentreerd zijn. Andere veelgebruikte voorwerpen moeten ook binnen handbereik zijn, zoals een notitieblok en een pen.

 

De basis is dus erg simpel om jouw werkdagen een stuk dragelijker te maken. Maar het wordt vaak vergeten om het daadwerkelijk aan te passen. Neem dus even een uurtje van je tijd om jouw benodigde hoogtes op te meten. Het helpt je vitaler te worden en je werkdagen beter vol te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden