Bouwbedrijf Haarlem

Tips bij het opruimen van je huis

Tips bij het opruimen van je huis

Geplaatst op

Om het opruimen van je huis succesvol te laten verlopen raden we je aan om stap voor stap, ruimte voor ruimte te werk te gaan. Wanneer je alles tegelijk gaat doen verlies je het overzicht. Bij het opruimen van je huis kun je door Goedkoop Ontruiming je huis eerst laten ontruimen zodat alles leeg is, zo kun je helemaal opnieuw beginnen met inrichten ! Wij geven hier een handige checklist waarmee jij te werk kunt gaan.

Gooi eerst spullen weg bij het opruimen

Om zo gestructureerd mogelijk te werken helpt het om bijvoorbeeld elke week één ruimte op te ruimen. Zo houdt je het overzichtelijk en verdeeld. Haal alle kasten leeg die in de ruimte staan en maak een kritische selectie van wat er moet blijven en welke spullen er weg kunnen. Gooi of geef alles weg wat je al jaren niet gebruikt of versleten is. Denk ook aan het milieu door spullen die nog goed zijn, maar wel vuil of kapot, te wassen of te repareren. Maak bijvoorbeeld een middagje vrij om al je sneakers te wassen en je schoenen schoon te maken, zo geef je je oude versleten schoenen weer een nieuw leven.

Geld verdienen met je huis opruimen

Spullen die jij niet meer gebruikt, maar die voor anderen misschien nog wel bruikbaar zijn, kan je het beste naar de kringloop brengen. Dit is ook beter voor het milieu! Spullen die nog waarde hebben kun je verkopen via marktplaats of een rommelmarkt. Zo verdien je er ook nog wat geld aan!

Schoonmaken van je opgeruimde delen in huis

Wanneer je alle kasten en andere spullen uitgezocht hebt, kan je net zo goed gelijk even een sopje door de ruimte halen. Maak alle kasten, lades en ruimtes schoon vanbinnen en vanbuiten, stofzuig ook gelijk de vloer onder de meubels en zeem de ramen. Indien het nodig is om de kamer te verven is dit het ideale moment daarvoor.

Indelen na het opruimen en schoonmaken

Nu alles is gesorteerd en schoongemaakt, kan je de kasten en de rest van de ruimte gaan indelen. Zorg voor overzicht en structuur zodat je straks alles weer terug kan vinden. Erg overzichtelijk is om alle spullen te categoriseren bijvoorbeeld kleding bij kleding, boeken bij boeken, beddengoed bij beddengoed etc. Om het goed overzichtelijk te houden en te voorkomen dat het straks weer een chaos wordt, is het belangrijk om opbergbakken en -manden te gebruiken voor het opbergen van je spullen. Zet deze ook in de kasten zodat alles ook daarin georganiseerd blijft. Om jezelf in de toekomst tijd te besparen kun je ook je spullen direct opruimen dit scheelt heel wat opruimtijd. Zo houdt je je huis opgeruimd en schoon!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden