Bouwbedrijf Haarlem

Tips bij buitenschilderwerken

Tips bij buitenschilderwerken

Geplaatst op

Het schilderen van een huis, zowel binnen als buiten, is lang niet zo gemakkelijk. Er zijn veel  zaken waar u rekening mee moet houden. Schilders-concurrent.nl heeft deze zaken voor u op een rijtje gezet, zodat u een duidelijk beeld heeft van de situatie. Wij hopen dat u voldoende wordt geïnformeerd, zodat u aan de slag kunt met een (grote) schilderklus buitenshuis.

Een goede voorbereiding

Het maken en uitvoeren van een goede voorbereiding is het halve werk. Zo is het verstandig om objecten grondig op te schuren, zodat de verf zich makkelijker aan een bepaald object zal binden. Dit kunt u doen met een schuurmachine bij grote oppervlakten, maar ook met schuurpapier. Over het algemeen wordt dit vooral gedaan bij kleinere klussen of secuur werk.

Gebruik zeker geen plamuur bij een schilderklus buitenshuis. Dit neemt vocht op en hierna zal dus de verf zich niet optimaal gaan hechten aan het geverfde object.

Let op liggende delen

Wanneer u liggende delen gaat verven, zoals de onderkant van een kozijn, moet u er rekening mee houden dat u deze een laag extra moet geven. Dit komt doordat deze plekken vaker en meer in aanraking komen met regen en vochtigheid. Wanneer het object van hout is gemaakt, moet u ervoor zorgen dat de kieren zijn dicht gekit. Zo weet u zeker dat er geen vocht in het onderliggende hout kan trekken.

Gebruik kleuren verstandig

Wanneer u de buitenkant van uw woning gaat verven, moet u weten dat het gebruik van lichtere kleuren aan te raden is. Deze blijven over het algemeen langer op het object zitten dan donkere kleuren. Ook blijft het langer goed doordat het goed tegen zonlicht kan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden