Bouwbedrijf Haarlem

Te korte mouwen bij de lange man

Te korte mouwen bij de lange man

Geplaatst op

Een lange man heeft lange ledematen. Hierdoor hebben lange mannen vaak lengtemaat kleding nodig. De broekspijpen zijn namelijk vaak te kort, maar ook hebben lange mannen te korte mouwen. De mouwen zitten gepast wanneer de mouw iets over de hand hangt. Voor lange mannen is dit vaak een groot issue vanwege lange ledematen en te korte mouwen. Tijd om iets aan dit mouwlengte probleem te doen.

 

Hoe de mouwlengte geschikt is

Hang je armen ontspannen langs je lichaam en knoop de manchetten van het overhemd los. Hierdoor komen de mouwen naar beneden naar het midden van de rug van je hand (of de eerste knokkel van je duim). Voor mensen met een gemiddelde lengte is deze mouwlengte vaak te lang. De manchetten kunnen op de juiste wijze dichtgeknoopt worden, zodat de mouwlengte perfect is. Door ietwat extra ruimte over te houden kun je de armen buigen en omhoog houden zonder dat de mouwlengte te kort wordt.

 

Hoe moet je mouwlengte meten

De mouwlengte wordt gemeten vanaf de rug van de nek tot onder de kraag, over de schouder tot naar het einde van de manchet. Dit is een standaard meting binnen de industrie voor het meten van de mouwlengte. Sommige andere kledingmaker specificeren de mouwlengte vanaf het einde van de schouder tot het einde van de manchetten. Met deze methode wordt de mouwlengte gemeten welke onafhankelijk is van de schouderbreedte.

 

Mouwlengte voor lange mannen optimaliseren

Lange mannen hebben vaak te korte mouwen. Wanneer lange mannen recht staan met de armen ontspannen aan beide kanten van het lichaam, zullen de mouwen niet het grote pols bot bereiken.  De mouwlengte is te kort.

 

Alleen hoe zorgt een lange man voor de geschikte mouwlengte? Een goede vraag met twee logische antwoorden. Ten eerste. Hang je armen ontspannen langs beide zijden van je lichaam en ontknoop de manchetten van het overhemd. De mouwen lopen naar beneden tot ongeveer het midden van de rug van de hand (of de eerste knokkel van de duim). Vanaf hier kan de lange man de mouwlengte aanpassen. De manchetten moeten zodanig geknoopt worden dat de mouwlengte lang genoeg is. De mouw moet over de rug van de hand lopen. Wanneer de manchetten geknoopt zijn, zijn de korte mouwen verleden tijd en de grote pols bot bedekt.

 

Ten tweede. Ook kun je kiezen voor een overhemd met extra lange mouwen. De keus voor overhemden met de geschikte mouwlengte doet jou er beter uitzien. Neem een kijkje bij Mouwlengte7. Mouwlengte7 is een webshop dat overhemden voor lange mannen aanbied. De korte mouwen zijn na de aankoop van een overhemd verleden tijd voor elke lange man.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden