Bouwbedrijf Haarlem

Spouwmuur isolatie steeds populairder

Spouwmuur isolatie steeds populairder

Geplaatst op

Steeds meer Nederlandse en Belgische huiseigenaren van huizen rond het bouwjaar 1950 kiezen voor spouwmuur isolatie. De voornaamste reden voor deze lange termijn investering is het feit dat veel van deze huizen dusdanig slecht geïsoleerd zijn, dat ze nagenoeg niet warm te houden zijn. Dit heeft meestal te maken met de ongeïsoleerde spouwmuren die huizen van dit bouwjaar vaak hebben. De oplossing is vaak simpel, en ondanks dat het steeds populairder wordt, zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van de eenvoud van het na-isoleren van het huis.

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten is het na-isoleren van uw huis niet duur, helemaal als je het op de lange termijn bekijkt. Het isoleren van uw spouwmuren kan u een enorme energiebesparing opleveren door het verlagen van de verwarmingskosten.

De relatief kleine investering heeft u er al binnen enkele jaren uit, en de jaren daarna zult u er enkel op verdienen. Het gaat hier vaak om honderden euro’s per jaar die een ieder vast beter weet te besteden dan aan de energiemaatschappij. Tevens zijn er gunstige BTW tarieven voor energiebesparende maatregelen als spouwmuur isolatie waardoor de investering vaak nog aantrekkelijker wordt.

Los van het financiële aspect is er ook nog het milieukundige aspect. Door het isoleren van uw spouwmuren verlaagt u de CO2 uitstoot van uw huis aanzienlijk zodat u naast een financiële besparing, ook bijdraagt aan het behoud van onze aarde.

Spouwmuur isolatie kan daarnaast ook perfect in bestaande spouwmuren worden ingeblazen, men maakt gewoon een doorboring in de voegen en vult de muur op onder een bepaalde druk. Nadien maakt men de voeg terug dicht en na enkele maanden zie je al niet meer waar men de isolatie heeft ingespoten. Ideaal dus voor de renovatie van bestaande spouwmuren.

Een andere energiebesparende maatregel die veel mensen toepassen is het vervangen van kozijnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden