Bouwbedrijf Haarlem

Rookkanalen Heliomare

Rookkanalen Heliomare

Geplaatst op

Nieuwe rookkanalen voor Heliomare

projectheliomare
In de duinen van Wijk aan Zee, iets ten noorden van Haarlem, ligt het medisch centrum Heliomare. Het gebouw werd in 1932 geopend en is dus inmiddels alweer 82 jaar oud. Het is dan ook niet verrassend dat er het nodige onderhoud gepleegd moet worden aan dit monument. Eén van de onderdelen van het gebouw dat de aandacht verdiende waren de rookkanalen. Om een optimale afvoer van rook te kunnen garanderen was het noodzakelijk de rookkanalen te vervangen.

projectheliomareDit bedrijf heeft al jaren ervaring met het plaatsen en vervangen van rookkanalen, zowel bij particulieren als bij bedrijven en instellingen. Voor het plaatsen van het rookkanaal bij Heliomare maakte Schmidt Schoorsteenwerken gebruik van het Metaloterm AT systeem. Dit in 1982 geïntroduceerde systeem is speciaal ontworpen voor het plaatsen van dubbelwandige, roestvrijstalen rookkanalen voor vaste brandstoffen.

 

Het grote pluspunt van dit systeem is de zwevende verbinding tussen de binnenbuis en de buitenbuis. De zwevende verbinding zorgt ervoor dat de hitte vanuit de binnenbuis overgebracht kan worden naar de buitenkant van het rookkanaal. Dit is veel veiliger omdat er in het geval van een schoorsteenbrand de enorme uitzetting van het staal probleem kan worden opgevangen. En veiligheid is wel zo belangrijk als je aan het werk bent bij een medisch centrum.

Het plaatsen van een rookkanaal is niet alleen voorgelegd aan grote instellingen zoals Heliomare. Ook in een particuliere woning is het plaatsen van een rookkanaal mogelijk, bijvoorbeeld bij mensen die graag een hout kachel willen plaatsen maar niet beschikken over de benodigde afvoersystemen. Voor het plaatsen van de dubbelwandige RVS rookkanalen worden er twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren gemaakt en een dakdoorvoer. Deze werkzaamheden kunnen in de meeste gevallen binnen een dag worden afgerond. Op deze manier kan er nog dezelfde dag een kachel worden aangesloten.

Bij Heliomare kozen ze ervoor om het rookkanaal in de standaardkleur RVS blank staal te houden. Het is echter ook mogelijk om het buitendakse deel van het rookkanaal gepoedercoat te krijgen in vele kleuren.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs diverse verbouwingstips en andere zaken die interessant zijn als je een huis wilt verbouwen.

Contactgegevens

Via info @ bouwbedrijfhaarlem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden