Bouwbedrijf Haarlem

Preventief of correctief machine onderhoud?

Preventief of correctief machine onderhoud?

Geplaatst op

Het is belangrijk om regelmatig machine onderhoud te laten uitvoeren. Door alle machines regelmatig preventief te onderhouden verklein je de kans op storingen. Er zijn steeds meer bedrijven die hun machinepark preventief laten controleren door specialisten. In dit artikel geven we je 5 redenen om voor preventief machine onderhoud te kiezen.

 

1. Lagere kosten

Wanneer je wacht tot er correctief onderhoud aan de machine moet plaatsvinden, is er al iets kapot. De kosten van deze schade of slijtage zijn vaak hoger dan de kosten die je kwijt bent aan het regelmatig preventief laten onderhouden van je machinepark. Voorkomen is in dit geval beter dan herstellen.

 

2. Hogere betrouwbaarheid

Door je machines regelmatig te laten onderhouden, zorg je dat je de kwaliteit en betrouwbaarheid hoog is. Er is een veel kleinere kans op storingen en daarmee ook een kleinere kans dat er iets mis is met de kwaliteit die je levert. Dit zorgt indirect voor een hoge betrouwbaarheid vanuit klanten. In het geval van weeg en meetapparatuur leidt preventief onderhoud ook tot nauwkeurige en betrouwbare weeg en meetresultaten.

 

3. Veiligere werkomgeving

Ook medewerkers hebben belang bij preventief machine onderhoud. Door de machines regelmatig te controleren, verklein je de kans op ongelukken en vergroot je de veiligheid voor medewerkers.

 

4. Kortere stilstand

Preventief onderhoud is in tegenstelling tot correctief onderhoud te plannen. Wanneer je de machines zo kort mogelijk stil wilt laten staan, dan is het aan te raden om het machine onderhoud in te plannen wanneer de machines geen productie draaien. Bekijk samen met het team wat de beste momenten zijn om het machinepark te onderhouden. Zo zorg je dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud dan wanneer je reactief machines moet onderhouden en er vaak al iets kapot is.

 

5. Langere levensduur

Wanneer je de machines regelmatig laat onderhouden, gaan ze langer mee. Een langere levensduur van je machinepark betekent dat je met iedere machine in zijn totaliteit meer uren kunt werken. Zo krijg je het maximale rendement uit je investeringen in alle machines.

 

Specialist in machine onderhoud

Er zijn in Nederland een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in preventief machine onderhoud. Ben je geïnteresseerd in het regelmatig laten controleren van je machinepark? D-Tech is een bedrijf dat veel ervaring heeft in zowel preventief als correctief machine onderhoud aan alle machines. D-Tech is bereikbaar op 030 677 5883 en het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden