Bouwbedrijf Haarlem

Onderhoud aan uw dak is belangrijk

Onderhoud aan uw dak is belangrijk

Geplaatst op

Wilt u uw dak vernieuwen, repareren of renoveren? Voor uw dak is goed onderhoud extreem belangrijk. Kies daarom ook de juiste dakwerken specialist. Een goed onderhouden dak zal ervoor zorgen dat deze langer mee zal gaan en dat er minder problemen komen. Een plat dak heeft over het algemeen een stuk meer onderhoud nodig dan een schuin dak, welke meestal is belegd met dakpannen.

Platte daken of lichthellende daken

Bent u op zoek naar de juiste dakbedekking voor platte daken? Bitumen dakbedekking is een veel gekozen optie. Zonder hoge kosten zorgt u met dit type dakbedekking voor een sterke en waterdichte oplossing. Ook kunt u kiezen voor EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking is ideaal voor platte daken en licht hellende daken. De EPDM folie wordt brandvrij aangebracht en heeft een levensduur van minimaal 40 jaar. Firestone rubbergard en Resitrix EPDM zijn het meest bekend.

Groene daken of tuindaken

Een tuindak wordt bovenop een bestaand dak (bijvoorbeeld EPDM dakbedekking) geplaats en bestaat uit verschillende soorten beplanting. De beplanting van de matten kunnen bestaan uit verschillende soorten planten, het meest gebruikte is de mos sedum bedekking. Het gebruik van groendaken (of tuindaken) wordt steeds populairder in Europa. Esthetisch gezien heeft het natuurlijk een mooiere uitstraling dan een standaard zwart dak.

Schuine daken

Een huis met een schuin dak heeft vaak dakpannen. Als u een fraaie woning heeft, dan kunnen de oude dakpannen op het dak soms erg aangetast worden en uw dak komt er dan veel minder mooi uit te zien. Nieuwe dakpannen laten plaatsen op uw woning is dan ook iets dat veel woning eigenaren zouden willen. Nieuwe dakpannen laten plaatsen hoeft totaal niet prijzig te zijn.

Ook kunt u kiezen voor de renovatie van uw dak. Veel mensen kiezen echter voor vervanging, omdat de verschillen in prijzen niet heel groot is. Uw dakwerken specialist kan u hierbij uiteraard adviseren.

De prijs van dakwerken kan verschillen. Veel eigenaren kiezen ervoor om verschillende dakwerkers met elkaar te vergelijken. Wellicht gaat uw keus uit naar de goedkoopste, of misschien kiest u liever voor een iets prijzigere. Sommige eigenaren willen de goedkoopste deal. Vraag dit altijd na voor welke periode de nieuwe dakpannen mee zullen gaan. Vanzelfsprekend is kwaliteit van groot belang, de levensduur kan zo een goede indicatie zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden