Bouwbedrijf Haarlem

Met deze tips creëer je meer privacy in je tuin!

Met deze tips creëer je meer privacy in je tuin!

Geplaatst op

Een goed onderhouden tuin is een rijk bezit. Van een mooie tuin geniet je namelijk elke dag van het jaar! In het voorjaar geniet je van de vogels en de opkomende bloemen en als het weer een beetje toelaat is het ideaal om in de ochtenduren te genieten van een kop koffie op je eigen terras. Het wordt alleen wel een stuk minder ideaal wanneer je buren blijven gluren naar wat je allemaal doet in je tuin. Je bent immers ook gesteld op een stukje privacy in de tuin. Daarom geven we in deze blog een aantal tips waarmee je meer privacy creëert in je tuin! 

  1. Erfafscheiding 

Om te beginnen is het belangrijk om een privacyscherm tuin te plaatsen. Deze privacyschermen stimuleren direct de privacy in je tuin. De schermen worden namelijk breder en hoger dan 200 cm. Wij raden een privacyscherm met kokosvezel aan. Kokosvezels bieden namelijk de ideale aanhechting voor klimplanten. Naast het feit dat deze klimplanten ontzettend mooi staan, bieden ze ook nog eens een stukje extra privacy! 

  1. Gebruik grote planten 

Ook met grote planten, struiken en bomen creëer je heel eenvoudig meer privacy in je tuin. Plaats het groen niet alleen langs de randen, maar juist ook in het midden. Zo maak je tegelijkertijd ook gezellige doorkijkjes in de achtertuin. Wissel wel verschillende formaten met elkaar af voor genoeg hoogteverschil! Uiteraard is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bomen en planten niet zorgen voor overlast bij de buren. 

  1. Plaats een veranda 

Wil je juist minder inkijk in de tuin vanaf boven? Dan is een veranda of een terrasoverkapping de ideale oplossing. Een veranda is zeker de investering waard! Mocht je niet zo’n groot budget hebben? Overweeg dan om het (deels) zelf te bouwen. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker door een overkapping te kopen. Je bespaart op deze manier ook nog eens een hoop kosten. Maar onthoud wel, je moet echt wel handig zijn om het zelf te bouwen! 

  1. Groene haag 

Ben je meer op zoek naar een natuurlijke manier van afstratering? Dan is een groene erfafscheiding zoals een haagbeuk een echte aanrader. Groene hagen zijn naast de standaard schuttingen misschien wel de meest gekozen afscheiding voor in de tuin. Het voordeel van een haagbeuk is dat je zelf bepaalt of je de heg laat groeien in een wilde vorm of dat je kiest voor een strakke vorm door middel van snoeien. De keuze is aan jou!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden