Bouwbedrijf Haarlem

Lekdetectie: Lekkages opsporen zonder breekwerk

Lekdetectie: Lekkages opsporen zonder breekwerk

Geplaatst op

Preventief actie ondernemen voordat het te laat is

De laatste jaren zien we in ons land steeds meer dat overtrekkende regenbuien in intensiteit toenemen en soms gaat dit gepaard met zware wind. Als je dan een dak hebt dat niet meer in top conditie is kan zomaar een lek ontstaan, of een bestaand lek zal groter kunnen worden. Dat is niet alleen vervelend iedere keer als het regent maar het zorgt ook nog eens voor hoge kosten omdat te lang wachten met het gerstellen van een lekkend dak de situatie alleen maar erger zal worden. Het is dan ook zaak dat je snel actie onderneemt zodra de eerste verschijnselen van een lekkend dak zich voordoen.

 

Met een lekdetectie voor het dak voorkom je hoge kosten later

Het beste is om niet te wachten tot het te laat is maar om preventief te werk te gaan. Hiervoor kun je gebruik maken van ervaren professionals die niet alleen eventuele lekkages weten te traceren maar ook de zwakke punten in het dak in kaart kunnen brengen. Dit gebeurt middels een zogeheten lekdetectie. Het detecteren van een mogelijk gevoelig punt of een beginnend lek is zeer belangrijk. Door tijdig deze punten in het dak op te sporen voorkom je dat je later met waterschade komt te zitten en dat je veel kosten moet maken om die schade te herstellen.

 

Zwakke punten in kaart gebracht

Voor het in kaart brengen van zwakke punten in het dak wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur die als het ware door het dak en muren kan heen kijken. Dit gebeurt met geavanceerde technieken waaronder infrarode lees apparatuur. Door hiermee te werken kan de bron van een bestaand lek in het dak worden opgespoord maar is het ook zo dat bijvoorbeeld loszittende elementen in het dak die een lek kunnen veroorzaken kunnen worden gelokaliseerd. Alle punten die worden gevonden tijdens deze lekdetectie krijg je overzichtelijk gepresenteerd in een rapport die je vervolgens weer kan gebruiken om bijvoorbeeld een aannemer in te schakelen die de in kaart gebrachte zwakke schakels tijdig kan herstellen.

 

Geen breekwerk nodig

Voor het inzichtelijk krijgen van dak lekkages hoeft niet te worden gesloopt of gebroken. Je zult geen mensen in huis krijgen die stukken muur of dak zullen openbreken om een eventueel lek te kunnen vinden. Alle zwakke schakels en lekken kunnen door de geavanceerde apparatuur keurig in beeld worden gebracht. Het is ook zo dat de gevaren potentie van een eventueel zwak punt kan worden gemeten. Zo worden zaken die je nu nog niet kan zien duidelijk zichtbaar doordat zij met de speciale apparatuur zijn gemeten. Dit maakt een lekdetectie rapport zeer waardevol.

 

Lekdetectie noodzaak voor ieder gebouw

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat geldt voor alles maar voor het dak op je huis is dat zeker het geval. Een dak moet te allen tijde gezond zijn en in top conditie verkeren. Het kleinste scheurtje in een dakpan of bitumen kan al een potentieel gevaar zijn. Vaak begint een daklek namelijk met zeer kleine zwakke plekken. Die moet je dan ook zo snel mogelijk laten herstellen voordat het schade kan aanrichten en je met hoge herstel kosten kan worden geconfronteerd. Een lekdetectie rapport voor het in kaart brengen van een lekkend dak is dan ook nooit een luxe maar een noodzaak voor iedere woning en gebouw.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden