Bouwbedrijf Haarlem

Laat uw CV ketel regelmatig onderhouden

Laat uw CV ketel regelmatig onderhouden

Geplaatst op

Heeft u wel eens nagedacht over het belang van een goed functionerende CV ketel en boiler in uw woning? De combinatie van deze apparaten zorgt er dagelijks voor, dat u kunt douchen met warm water, dat de radiatoren in uw woning verwarmd worden, enzovoorts. Toch wordt in veel huishoudens vergeten, hoe belangrijk het is om de CV ketel eens per (half) jaar te laten onderhouden door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Wanneer u de CV ketel namelijk niet onderhoudt, zullen er naar verloop van tijd storingen ontstaan. Erg vervelend vanzelfsprekend, zeker als zo’n storing begint op een koude herfst- of winteravond!

Storingen in CV ketels

De meeste storingen in CV ketels of boilers ontstaan door grote hoeveelheden stof in de CV ketel, of door slijtage aan onderdelen. Omdat de ketel volledig gesloten is, heeft u zelf niet door wanneer onderdelen beginnen te slijten of wanneer er stof ontstaat. Door een loodgieter naar uw CV ketel te laten kijken, kan slijtage tijdig worden opgemerkt. Versleten onderdelen kunnen direct worden vervangen, waardoor een storing of defect aan uw ketel voorkomen kunnen worden. Het onderhouden van uw CV ketel is vaak een snel uitgevoerde klus voor loodgieters.

Overstappen naar een combiketel

Wanneer uw CV ketel door ouderdom toe is aan vervanging, kunt u besluiten om over te stappen naar een zogenaamde combiketel. Zoals de naam van dit apparaat wellicht al doet vermoeden, combineert een combiketel een losse boiler en CV ketel tot één apparaat. Dit scheelt u jaarlijks flink in de onderhoudskosten en daarnaast is een combiketel veel energiezuiniger in z’n werking. Hoewel de investering vooraf soms behoorlijk groot kan zijn, behaalt u hier jaarlijks een flink rendement mee, waar u op termijn de vruchten van plukt. Meer informatie over combiketels en het overstappen naar een combiketel? Informeer eens bij uw lokale loodgieter naar de mogelijkheden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden