Bouwbedrijf Haarlem

Jonge mensen opleiden tot professionals

Jonge mensen opleiden tot professionals

Geplaatst op

Met de cursus praktijkleren worden professionals bedreven leraren. Vakkennis is een vereiste van een leraar. Je moet beschikken over de nodige kennis om die over te kunnen dragen op leerlingen. Als je zelf een vak beoefend hebt dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Een leraar dient de lesstof goed onder de knie te hebben. Daarbij heb je vaak meer kennis nodig dan alleen de basis. Je moet namelijk ook vragen van leerlingen kunnen beantwoorden. Daarnaast moet je kunnen redeneren vanuit de kennis die je hebt. Met en een brede kennis is het makkelijker lesgeven en ben je veel flexibeler. Natuurlijk is het hebben van de juiste kennis niet genoeg om leraar te worden. Speciaal daarvoor kun je bij Kenteq de cursus praktijkleren volgen.

De cursus praktijkleren is voor vakmensen
De cursus praktijkleren is er speciaal op gericht om vakkundig professionals de mogelijkheid te geven om leraar te worden. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn eigenlijk op zichzelf staande cursussen. Je leert hier hoe je leerlingen moet stimuleren en motiveren. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de kennis die hebt op een heldere manier kan overbrengen. Jonge studenten letten niet altijd even goed op. Daarom leer je ook hoe je op een manier kan lesgeven die ervoor zorgt dat leerlingen bij de les blijven.

Begeleiden en beoordelen
Niet elke leerling geeft aan waar hij of zij problemen mee heeft. Daarom moet je dat als leraar goed in kunnen schatten. Het begeleiden van leerlingen is één van de belangrijkste eigenschappen van een goede leraar. Ook is het beoordelen van het werk van leerlingen niet altijd eenvoudig. Met goede en opbouwende kritiek help je leerlingen op een manier die ze helpt om gemotiveerd te blijven. Al deze vaardigheden kun je opdoen bij de verschillende onderdelen van de cursus praktijkleren bij Kenteq.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden