Bouwbedrijf Haarlem

Je woonkamer omtoveren tot een blokhut

Je woonkamer omtoveren tot een blokhut

Geplaatst op

Zelfs als je niet in een blokhut woont, kan je de binnenruimtes van je huis decoreren met een blokhut-look om dat warme, gezellige en bosachtige gevoel na te bootsen. Het hoeft niet duur te zijn om je huis om te toveren tot een echte blokhut. Je kunt bijvoorbeeld winkelen bij rommelmarkten discountwinkels en tweedehands winkels. Ook kun je gebruik maken van natuurlijke items die buitenshuis worden gevonden. In deze blog vertellen we hoe je de sfeer van een blokhut terugbrengt bij jou thuis. Natuurlijk kun je ook een bedrijf dit voor je laten doen, maar dat is een stuk duurder. 

Kleuren

De stijl van een blokhut bestaat uit aardse kleuren zoals steenrood, sparrengroen, rijke bruin, steenkool zwart, goudgeel, crème beige, en denimblauw. Een nieuwe verflaag op de muren aanbrengen is een budgetvriendelijke manier om de meest ingrijpende verandering te creëren. Verf de muren in sparrengroen voor een rustgevend en natuurlijk gevoel, installeer houten plafondbalken in een kamer voor een rustieke look en creëer een accentmuur door houten wandpanelen of planken te plaatsen.

Vloeren en ramen

Natuurlijke een brede vloerplanken zijn ideaal om een blokhut look te creëren. Dit is echter wel een duurdere optie. Een alternatief vloer materiaal dat ook de uitstraling geeft van authentieke houten planken is hout laminaat. Laminaat is extreem duurzaam en snel te plaatsen. Kies mooie raambekleding om de warme sfeer te behouden. Gordijnen dienen naast de praktische functie ook een decoratieve functie. Kies bijvoorbeeld voor donkere gordijnen die mooi bij de muren passen.

Meubilair

Stenen open haarden met houten schoorsteenmantels zijn typische kenmerken van blokhutten. Bedek een bestaande openhaard met faux gestapelde stenen panelen om het uiterlijk van een natuurlijke stenen open haard te krijgen zonder de hoge prijs. Meubilair dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer, hout, steen of ijzer vormt een aanvulling op de stijl van een blokhut. Donkerbruine leren banken, smeedijzeren tafels met stenen bladen en houten banken verrijkende rustieke blokhut-look. Gebruik houten kasten, dressoirs en accent tafels in verweerden afwerkingen om de oude, versleten uitstraling over te brengen.

Gerelateerde berichten

Glaswanden voor op kantoor: Een Transformatie in Werkomgeving

Glaswanden voor op kantoor bieden niet alleen een moderne uitstraling, maar transformeren ook de dynamiek van de werkomgeving. Bij System Flex...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het egaliseren van je vloer

Het egaliseren van een garagevloer is een cruciale stap bij het leggen van nieuwe vloerbedekking, zoals laminaat, tapijt, tegels of vinyl. Een goed...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden