Bouwbedrijf Haarlem

Je tuin inrichten: groen of tegels?

Je tuin inrichten: groen of tegels?

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om je tuin te decoreren? Er zijn veel verschillende manieren om dit aan te pakken, maar vandaag bespreken we de drie populairste opties – planten, bloemen of tegels. Een tuin inrichten is een groot project en het kan veel tijd in beslag nemen. Dus laten we, voordat we dieper ingaan op deze drie zaken, eens kijken naar enkele voor- en nadelen van elke optie die je kunnen helpen beslissen welke het beste bij je past.

Planten

Voor de tuinier zijn er talrijke planten beschikbaar die vele voordelen bieden. Ze kunnen beschutting bieden voor dieren, voedsel voor dieren en mensen, de luchtvervuiling in stedelijke gebieden verminderen, de waterkwaliteit verbeteren, de bodemkwaliteit verbeteren en erosie voorkomen. Ze helpen ook in de strijd tegen de klimaatverandering door de CO2 in de atmosfeer te verminderen.

Bloemen

Bloemen zijn een geweldige manier om kleur aan je tuin toe te voegen. Ze gaan vaak een aantal maanden mee, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze snel uitsterven of een onaantrekkelijk uitstraling krijgen als ze ouder zijn. Ze zijn ook onderhoudsarm in vergelijking met andere opties, dus het is niet al te veel werk om uw tuin mooi te houden met bloemen.

Tegels

Tegels, ook wel plaveien genoemd, kunnen een geweldige manier zijn om een beetje stijl en pit toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en vormen, dus je kunt echt creatief zijn met je ontwerp. Er zijn ook veel ontwerpen waaruit je kunt kiezen, waaronder geometrische patronen en opvallende kleuren. Wanneer je graag een kalm geheel wilt houden, kies dan voor een tuintegel 60 x 60 , dit zorgt voor meer rust. Tegels gaan ook een hele tijd mee en vergen niet veel werk – je hoeft ze alleen maar schoon te houden!

Extra opties; potten en vijvers

Of je nu kiest voor tegels of groen, toevoegingen als een vijver of losse plantenbakken doen het altijd goed!

Vijvers zijn heerlijk om af te koelen op een warme dag! Ze zijn ook heel eenvoudig te maken. Je hebt een gat in de grond nodig, grind, vijverfolie, een waterpomp, en eventueel een deksel met gaten erin voor de beluchting en planten.

Is dit je toch teveel gedoe en ga je liever voor en ga voor tegels met een beetje groen? Kies dan voor losse plantenbakken. Dit zorgt voor een rustig geheel met natuurlijke toevoegingen. Kortom een mooi alternatief.

Gerelateerde berichten

Wil je een afvalcontainer huren? Gebruik dan deze handige informatie!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn bij het uitvoeren van renovaties, verbouwingen of grote opruimingen. Het zorgt voor...

Lees meer

Afvalcontainer huren? Dit zijn de zaken waarop je moet letten!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden