Bouwbedrijf Haarlem

In 3 stappen naar een natuurlijk stenen pad

In 3 stappen naar een natuurlijk stenen pad

Geplaatst op

U hoeft geen geschoolde metselaar te zijn om een natuurlijk stenen pad aan te kunnen leggen. Een sterke rug en een goed gevoel voor legpuzzels is echter wel benodigd. Een mooi tuinpad aanleggen doet u aan de hand van 3 stappen. Er is geen grote handigheid bij benodigd – u legt eenvoudig de gebakken klinkers op een zandbed.

Stap 1: het juiste materiaal

Begin met het afgraven van de grond en het verwijderen van vuil en stenen. Daarvoor heeft u uw spierballen, een goede schop en een kruiwagen nodig. Om eventuele graszoden te verwijderen kunt u een zodemaaier huren. Om de stenen goed te kunnen leggen heeft u tevens een zware rubberen hamer nodig en een waterpas. Uiteraard komen handschoenen altijd van pas.

Stap 2: bestel gebakken klinkers

Het lijkt een niet te missen stap, maar toch gebeurt het nog vaak dat mensen een hele tijd met een zandbed in de tuin zitten, doordat ze vergeten zijn om stenen te bestellen. Bij de Stenenman bestel je gemakkelijk en snel online je gebakken klinkers. Meet daarvoor de lengte en de breedte van het te leggen pad. Om snij- en knipverlies op te vangen, bestelt u altijd zo’n 15% meer stenen. Voor een pad van 3 en 0,4 meter heeft u ongeveer 120 gebakken klinkers nodig.

Stap 3: Lopen

Het klinkt gek, maar loop het pad altijd goed in! Hierdoor voorkomt u dat het pad niet gebruikt wordt, waarvoor het juist bedoeld is. Ook kunt u dan goed het aantal stenen laten verzakken, zodat het pad stevig ligt.

Wij werken al jaren samen met dezelfde leverancier, namelijk de Stenen Man. Goede jongens en ze leveren goede bestrating af. Ook iets voor u? Neem contact met hun op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden