Bouwbedrijf Haarlem

Hoe word jij een hobby bierbrouwer

Hoe word jij een hobby bierbrouwer

Geplaatst op

Kijk jij ook altijd jaloers naar die net iets te volslanke mannen met lange baarden die de ene na de andere bieren aan het wegdrinken zijn. Natuurlijk niet omdat ze dronken willen worden, maar het is puur om het bier te proeven en te beoordelen. Aan het uiterlijk kon je het wel zien, dit zijn echte bierbrouwers! Wat een mooi leven hebben die mannen, denk jij natuurlijk. En dat is ook zo, bierbrouwers zijn heel de dag bezig met mout, hop en gist. Dit om de beste combinaties te vinden en jou een goed commercieel bier te kunnen serveren. Maar waarom ze altijd die lange baarden moeten hebben is nog maar de vraag. Hoort waarschijnlijk bij het ruige karakter.

Wat is er nodig voor jou om bier te brouwen?

Nu genoeg gepraat over bierbrouwers die al lang bierbrouwer zijn. Jij wilt bierbrouwer worden en dat is waar we het over gaan hebben. Als jij je nu zal aanmelden voor een vacature bij een brouwerij dan wordt je afgewezen. Je hebt nog geen ervaring en dat was wel nodig voor de functie. De eerste stap voor het worden van een bierbrouwer is door zelf thuis in de keuken aan de slag te gaan. Dit is de beste manier om te leren werken met de ingrediënten en het proces door en door te kennen. Er zijn een aantal manieren om met deze stap te beginnen, namelijk:

1.      Bier brouwen met een bierbrouw pakket

Ben je echt nog een groentje en wil je het makkelijk aanpakken, begin dan met een bierbrouw pakket standaard. De ingrediënten zijn al bij elkaar gezocht en het recept is voor jou bepaald. Jij hoeft alleen de bierstijl te selecteren die je lekker vind en alles is al voor jou gedaan. Dit is een uitstekende stap als je nog twijfelt of je wel echt bij de mannen met lange baarden wil horen. Makkelijke en goedkope manier van instappen in het bier brouwen.

2.      Maak je eigen recepten

Ben je er heilig van overtuigd dat bier brouwen helemaal jouw ding is, dan kun je best een wat grotere investering gaan doen om meteen hobby bierbrouwer te worden. Je gaat opzoek naar forums waar bierrecepten staan en gaat naar de brouwwinkel om ingrediënten te halen. Het mout moet je zelf schroten en daarvoor dien je wel een investering van zeker 100 a 120 euro te doen. Maar vanaf dan kun jij onbeperkt bierrecepten maken en ben je uiteindelijk goedkoper uit dan met een bierbrouw pakket.

Conclusie

Welke optie je ook kiest, als jij bierbrouwer wilt worden dan staat er een mooie toekomt op je te wachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden