Bouwbedrijf Haarlem

Hoe verhoog je het energielabel van jouw woning?

Hoe verhoog je het energielabel van jouw woning?

Geplaatst op

Om een snel, overzichtelijk beeld te krijgen van wat een woning met het milieu doet is het energielabel in het leven geroepen. Deze bekijkt een aantal aspecten en oordeelt daarop welk label je krijgt. Hierbij is G het laagst, totaal onzuinig, en A++ het hoogst, heel zuinig. Waarschijnlijk zal jouw woning ergens hiertussen vallen.

Waarom is dit label belangrijk?

Het energielabel heeft vooral invloed op de koopwaarde van jouw woning. Als je het gaat verkopen is een zuiniger huis met een beter label voor jou dus uiteindelijk gunstiger dan een laag label. Zo’n energielabel is verplicht en wordt door experts uitgevoerd, en er is best veel waar jij direct invloed op kan hebben.

Verhogen van het energielabel

Om het energielabel te verhogen kun je kijken naar een aantal aspecten. Sommige dingen liggen niet echt in jouw controle, maar er is genoeg waar je in principe vandaag nog van start mee kunt gaan. Zo kun je onder andere een milieuvriendelijkere Cv-ketel instaleren. Omdat water een van de meest gebruikte voorzieningen is, heeft dit een grote impact op het label. Een andere, misschien nog wel vaker gebruikte voorziening is elektriciteit. Hoe meer je hierop bezuinigd, hoe directer je energielabel stijgt. Het ultieme zijn uiteraard zonnepanelen. Dit is een flinke investering, maar laat jouw energiekosten wel dalen en krikt de verkoopprijs flink omhoog. Een betere isolatie zorgt er voor dat je minder stookkosten hebt, wat ook een stuk beter voor het milieu is. Op www.bouwaanrader.nl kun je meer vinden over het duurzaam bouwen van je woning.

Definitief label

Ook goed om te weten; elke woning in Nederland krijgt een voorlopig energielabel aangewezen. Deze is vaak niet helemaal correct, omdat het een ruwe schatting is. Zo wordt er gekeken naar bouwjaar en woningtype. Als je dus bezig bent met verduurzaming van jouw woning, zorg dan dat je het energielabel officieel laat updaten door experts, dan is het niet voor niets geweest. Al maakt het jouw woning uiteraard ook comfortabeler om in te wonen. Andere manieren om jouw woning comfortabeler te maken vind je op www.woonkanjer.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden