Bouwbedrijf Haarlem

Hoe de beste gehoorbescherming vinden?

Hoe de beste gehoorbescherming vinden?

Geplaatst op

De ene gehoorbescherming is de andere niet, in tegendeel. In eerste instantie is het dan ook zo dat er rekening dient te worden gehouden met de verschillende eigenschappen waar gehoorbescherming over kan beschikken. Is de gehoorbescherming bijvoorbeeld op maat gemaakt of niet? Bovendien is het ook belangrijk om rekening te houden met de exacte mate waarin ze een dempend effect kan realiseren. In ieder geval, ben jij ook op zoek naar de beste gehoorbescherming, maar weet je niet goed voor welke oplossing nu precies te kiezen? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen!

Welke soorten gehoorbescherming bestaan er?

Wanneer je het aanbod met gehoorbescherming op de markt van naderbij gaat bekijken kan je daarbij vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende opties. Het type gehoorbescherming waar je uiteindelijk gebruik van zal gaan maken wordt niet alleen beïnvloed door de situatie waarin ze wordt ingezet. Wat bovendien ook te denken van jouw persoonlijke voorkeur en het budget dat je voor handen hebt? In ieder geval wordt er op de markt een onderscheid gemaakt tussen de volgende vormen van gehoorbescherming:

  • Otoplastieken;
  • Oorkappen;
  • Universele oordoppen met filter;
  • Schuimdoppen;

In het bijzonder voor schuimdoppen geldt dat dit eigenlijk geen afdoende vorm van gehoorbescherming is, in tegendeel. Het wordt dan ook veelal niet aangeraden om hier gebruik van te maken. Dit althans niet wanneer je regelmatig wordt geconfronteerd met flink lawaai.

Kiezen voor maatwerk of niet?

Een belangrijke keuze die je op vlak van gehoorbescherming altijd dient te maken heeft betrekking tot het feit of je kiest voor maatwerk of voor een universele oplossing. Maatwerk is in eerste instantie interessant omdat het natuurlijk ongelofelijk comfortabel zit. Dat gezegd zijnde is het wel zo dat de kostprijs voor maatwerk gehoorbescherming aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met universele oplossingen. Dit is dus ook een afweging die je moet maken. Hou er bovendien ook rekening mee dat maatwerk gehoorbescherming niet kan worden uitgewisseld met andere personen. Dit is het gevolg van het feit dat bijvoorbeeld otoplastieken steeds worden vervaardigd volgens de ooropening waar een bepaalde persoon over beschikt.

Hoelang kan je dezelfde gehoorbescherming dragen?

Het valt niet zomaar aan te geven hoelang je een bepaalde vorm van gehoorbescherming kan blijven dragen. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat elk type van gehoorbescherming anders is. Belangrijk is vooral om het zogenaamde “lekken” van geluid te voorkomen. Dit is een vaak voorkomend probleem welke na verloop van tijd opduikt. Dit geldt niet alleen voor de universele oordoppen met filter, maar zeker ook voor otoplastieken. Deze laatste kunnen gemiddeld zo’n drie à vier jaar lang worden gebruikt. Dit is doorgaans het moment waarop er sprake is van het lekken van geluid. Van zodra je dit vast moet stellen is het belangrijk om een nieuw exemplaar op vlak van gehoorbescherming te kopen. Doe je dat niet of wacht je te lang met het kopen van nieuwe gehoorbescherming? Dan is de kans aanzienlijk dat je alsnog geconfronteerd zal worden met gehoorbeschadiging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden