Bouwbedrijf Haarlem

Hoe creëer ik meer ruimte in mijn tuin?

Hoe creëer ik meer ruimte in mijn tuin?

Geplaatst op

Veel woningen in Nederland zijn voorzien van een tuin. Helaas zijn deze niet altijd even groot. Heb je een kleine tuin? Dan hoeft dit niet te betekenen dat het onmogelijk is om van deze ruimte een geweldige buitenruimte te creëren! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om meer ruimte te creëren in je tuin. Hoe? Dat lees je in deze blog. 

Een goed ontwerp 

Een tuinontwerp met een duidelijke indeling en sterke lijnen maakt een tuin overzichtelijker en makkelijker te onderhouden. Combineer daarom een strak ontwerp met betrouwbare planten en vorm grote groepen van dezelfde soort. Om even een voorbeeld te geven, kies je voor een bamboe thema? Zorg dan dat je een schutting bamboe gebruikt zodat je tuin een geheel wordt. 

Struiken 

Struiken, hagen en hoge grassen brengen in de kleine tuinen structuur en orde aan. Daarnaast zijn hoge hagen ideaal voor het creëren van privacy. Kleine hagen doen het goed om tuinkamers te maken, zonder dat de tuin nog kleiner aanvoelt. Kies voor struiken die passen bij de stijl van jouw tuin! 

Verticale tuin 

Heb je een kale muur in de tuin? Dan is een verticale tuin de ideale oplossing. Bij een verticale tuin hangen verschillende planten in speciale houders aan de muur. Dit is dus heel iets anders dan een muur met een klimplant. Groot voordeel van een verticale tuin is dat het niet veel ruimte in beslag neemt en vrijwel in elke tuin mogelijk is! 

Tegels en spiegels 

Zowel binnen als buiten creëer je heel eenvoudig meer ruimte met tegels en spiegels. Heb je een terras in jouw tuin? Ga dan voor langwerpige tegels! Deze laten namelijk je tuin optisch een stuk dieper of breder lijken. Ook de spiegels mogen naar buiten want door de weerspiegeling lijkt jouw tuin binnen no-time een heel stuk ruimer. Plaats de spiegel aan het einde van de tuin, zo lijkt het alsof de tuin verder doorloopt. Of het nou gezichtsbedrog is of niet, het maakt je tuin een stuk ruimer. 

Houd het gewoon simpel

Tot slot, houd je tuin gewoon simpel. Kies geen ingewikkelde vormen en prop niet te veel dingen in een kleine ruimte. Dat ziet er namelijk rommelig uit en zorgt ervoor dat het onderhoud onnodig veel tijd en moeite kost. Kies bij voorkeur een paar potten in dezelfde tint zodat je tuin rustig oogt. Rustige kleuren zorgen ervoor dat een tuin groter lijkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden