Bouwbedrijf Haarlem

Hoe beveilig in mijn woning tegen inbraak?

Hoe beveilig in mijn woning tegen inbraak?

Geplaatst op

Men doet er alles aan om een inbraak in woningen of bedrijfspanden tegen te gaan. Toch lukt het inbrekers jaarlijks nog enkele honderden keren, om waardevolle en dierbare spullen mee te nemen uit woningen. Daarbij is er een trend gaande, waarbij inbrekers steeds vaker en ook steeds meer geweld lijken te gebruiken tijdens hun inbraak. Dit komt doordat mensen vaker thuis zijn ten tijde van een inbraak en doordat woningen steeds vaker worden voorzien van modernere en betere sloten op deuren en ramen. Om dergelijke sloten open te breken, zal een inbreker veel geweld moeten gebruiken. Toch blijkt het in veel woningen nog mogelijk, om de veiligheid verder te verbeteren. We spraken met een slotenmaker in Haarlem over de mogelijkheden, die we graag met u delen in dit artikel.

Inbrekers buiten de deur houden met goede sloten

De beveiliging van uw woning begint natuurlijk met het kiezen voor goede sloten! Het is gebruikelijk om op deuren van woningen cilindersloten te installeren, die twee of drie contactpunten met de deurpost van uw deur hebben. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is! Het kost een inbreker bij drie contactpunten meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden aanzienlijk groter wordt. Dit wil een inbreker natuurlijk voorkomen, waardoor deze liever kiest voor een slot met twee contactpunten verderop in uw wijk.

Naast de juiste sloten, kunt u kiezen voor optionele inbraakpreventiecomponenten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de conventionele componenten als elektronische camera’s en bewegingssensoren. Het is tegenwoordig mogelijk om met een zogenaamde IP-camera overal mee te kijken met de camera’s in en rondom uw woning. Of u nu op uw mobiele telefoon kijkt, op een tablet of gewoon op uw computer! De bewegingssensoren zullen een alarm in uw woning af laten gaan tijdens een inbraak, waardoor inbrekers uw woning snel weer zullen verlaten. Ze willen immer niet het risico lopen, dat ze betrapt worden door uw buren of andere mensen op straat.

Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden om uw eigen woning nog beter te beveiligen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden