Bouwbedrijf Haarlem

Het verkopen van een woning

Het verkopen van een woning

Geplaatst op

Er zijn maar weinig mensen die bij het verkopen van hun woning en het kopen van een woning niet in contact komen met een makelaar. Je kunt ervoor kiezen om je woning te verkopen zonder hulp van een makelaar, maar dan krijg je vaak nog te maken met de makelaar van een eventuele nieuwe woning. Maar wat doet een makelaar precies en wat zijn de taken van een makelaar?

Soorten makelaars

 

Er zijn drie soorten makelaars:

  • Aankoopmakelaar: helpt met het kopen van een woning
  • Verkoopmakelaar: helpt bij het verkopen van een woning
  • Taxateur: deze taxeert de woning, de meeste makelaars zijn taxateurs en kunnen dat voor je doen:

Verkoopmakelaar

Als je een huis verkoopt en je maakt gebruik van een makelaar in Breda, dan krijg je te maken met de verkoopmakelaar. Hij zal er alles aan doen om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je woning te krijgen. Wanneer er een bezichtiging is, zal de verkoopmakelaar ook aanwezig zijn. Hij beantwoordt vragen van geïnteresseerden over de woning en hij probeert een zo gunstig mogelijk verhaal te houden. Wanneer je als koper te maken krijgt met de verkoopmakelaar, realiseer je dan hij belangrijke informatie achterwege kan laten, zo lang jij daar geen vragen over stelt.

Aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar helpt je bij het kopen van een nieuwe woning. Hij zal er alles aan doen om voor de woning een zo laag mogelijke koopprijs te krijgen. Tijdens de bezichtiging kan hij met een kritische blik kijken naar eventuele gebreken en jou hierover adviseren. Ook tijdens het juridische gedeelte controleert hij of alles conform wetgeving gedaan wordt.

Verkoopmakelaar is géén aankoopmakelaar

Een veel gemaakte fout door kopers van een woning is dat ze tijdens een bezichtiging denken dat de verkoopmakelaar tegelijkertijd ook hun aankoopmakelaar is. Echter kan een verkoopmakelaar nooit jouw aankoopmakelaar zijn. Tegenwoordig bieden veel makelaarskantoren ook deeldiensten aan, je hoeft dus niet van alle taken van een makelaar gebruik te maken. Je kunt bijvoorbeeld van een makelaar gebruik maken tijdens de onderhandelingen. Zo kun je de makelaarskosten zo laag mogelijk houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden