Bouwbedrijf Haarlem

Het cruciale belang van geregelde brandveiligheid controles

Het cruciale belang van geregelde brandveiligheid controles

Geplaatst op

Afgelopen week, hebben we weer een grote brand ramp meegemaakt die we nog lang zullen heugen, en zeker Parijzenaren, of Nederlanders die deze stad een warm hart toedragen. Voor iedereen die onder een steen leeft, de Notre Dame is vrijwel afgebrand. Verschrikkelijk natuurlijk, een prachtig monument zo aangetast door het vuur. Het herinnert ons nogmaals aan het grote belang van brandveiligheid. Misschien niet het meest spannende vakgebied. Maar erg belangrijk.

Waar het nogal eens aan laakt zijn controles. Brandveiligheid preventie en bestrijding maatregelen, het is niet zo dat je dit eenmaal regelt, en dat dit dan voor altijd goed is. Een brandblusser dient bijvoorbeeld minimaal om de twee jaar maar liefst ieder jaar gecontroleerd te worden. Dit kun je zelf doen. Maar indien je hier geen tijd of zin in hebt, zouden we aanbevelen om dit over te laten aan een professional zoals RoyalSafety. Controles is niet alleen noodzakelijk voor veiligheid maar in sommige gevallen, ligt aan het gebouw of de functie van de woning ook verplicht door de Nederlandse wet.

Voor gebouwen met meerdere etages zijn droge blusleidingen verplicht. Dit zijn leidingen die droog zijn, in de zin dat deze van zichzelf geen water kennen. Deze kunnen pas gebruikt worden wanneer de brandweer eenmaal is aangekomen. Het voordeel is dat de brandweerlieden dan niet met de slang hoeven te zeulen naar de betreffende verdieping. Enfin, wat je niet wilt hebben, een nachtmerrie scenario is dat de brandweer lieden aangekomen zijn en er problemen blijken te zijn met de droge blusleiding. Controles dienen ieder jaar plaats te vinden (bron). Eens in de vijf jaar is er sprake van een speciale controle, namelijk het afpersen van de droge blusleidingen. Erg belangrijk voor de veiligheid in gebouwen van 20 meter of hoger en bovendien wettelijk verplicht. Brandblussers dienen ook idealiter jaarlijks gecontroleerd te worden. Als particulier zijnde is dit niet verplicht, maar wel zeer aan te bevelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden