Selecteer een pagina

Dakonderhoud is alles waardoor het dak een langer leven kan leiden. Denk hierbij aan het dak reinigen, het schoonmaken van de dakgoten en het uit laten voeren van een dakinspectie. Maar wat is precies het belang van dakonderhoud? 

5 voordelen van dakonderhoud 

Het uitvoeren van dakonderhoud is vaak makkelijker dan je denkt, en heeft veel voordelen. Hieronder vind je 5 voordelen van dakonderhoud. 

  • Betere isolatie. Dit voordeel klinkt misschien niet voor de hand liggend, en toch is het zo. Door het dak goed te onderhouden zorg je voor een betere dakisolatie.
  • Energiebesparing. Dit voordeel gaat hand in hand met de bovenstaande. Wanneer je betere isolatie hebt, kun je namelijk besparen op je energierekening. In de zomer blijft de woning koel en in de winter warm. 
  • Levensduur. Ook de levensduur van het dak kun je verbeteren met dakonderhoud. Door bijvoorbeeld het reinigen van het dak voorkom je dat de kwaliteit achteruitgaat. 
  • Voorkomen van schade. Een andere reden dat de levensduur van het dak verbeterd wordt komt doordat je schade voorkomt met dakonderhoud. Zo valt een dakinspectie onder dakonderhoud, en dit zorgt ervoor dat je scheurtjes kunt repareren voordat het echte schade wordt.

Heb je schade aan het dak? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Zo voorkom je extra schade en kun je zelfs een dakrenovatie voorkomen. 

Een dak onderhouden: zo doe je dat

Het is goed om dakonderhoud regelmatig in te plannen. Maar wat valt er precies onder dakonderhoud? Dat is eigenlijk heel simpel. Alles waardoor je de kwaliteit van het dak kunt behouden kun je onder de categorie ‘dakonderhoud’ plaatsen. Zelfs het repareren van lichte schade en het vervangen van dakgoten kun je dakonderhoud noemen.
Daarnaast heb je natuurlijk het reinigen van het dak, en het inspecteren van het dak. Vaak kun je dit laatste het beste overlaten aan een dakdekker, omdat deze vakman precies weet waar hij of zij op moet letten.