Bouwbedrijf Haarlem

Heb jij al zonnepanelen op jouw dak?

Heb jij al zonnepanelen op jouw dak?

Geplaatst op

Het lijkt wel alsof tegenwoordig iedereen zonnepanelen op zijn dak heeft. En dat is niet voor niets, want je bespaart energiekosten door zonnepanelen. Door de jaren heen is men ook innovatiever geworden met het leggen van zonnepanelen. Het maakt dan ook niet meer uit of je een plat dak of een schuin dak hebt. Zonnepanelen passen altijd!
Wat zijn zonnepanelen?

Het is eigenlijk heel simpel wat een zonnepaneel is. Want een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Dit kan je niet direct gebruiken, want het is gelijkstroom. In huis heb je wisselstroom nodig. Vandaar dat er altijd een omvormer bij wordt gemonteerd die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. Er zijn meerder soorten zonnepanelen. Afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en het rendement varieert de prijs. Monokristallijn zonnepanelen zijn het duurste in aanschaf, maar hebben het hoogste rendement. Polykristallijn zonnepanelen hebben een lager rendement, maar zijn dan ook goedkoper. Tot slot zijn er dunne film zonnepanelen, maar deze hebben een laag rendement. Deze soort wordt dan ook niet vaak gekozen.
Wat doen zonnepanelen?

Zonnepanelen wekken energie op door zonlicht. Dit gebeurt niet alleen als het onbewolkt is, maar ook wanneer er bewolking is. Zelfs in de herfst en winter wordt er energie opgewerkt! Doordat de energie direct gebruikt wordt in huis, bespaar je op de maandelijkse energierekening. Binnen circa 10 jaar heb je de investering van de zonnepanelen terugverdiend. Alle opbrengsten na deze periode zijn dan ook pure winst. Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu. Je wekt namelijk schone energie op, wat een perfect alternatief is voor de vervuilende fossiele brandstoffen.

Twijfel je nog of zonnepanelen wilt aanschaffen voor jouw woning? Er gelden diverse financiële regelingen die jou wellicht over de streep trekken. Zo kan je de BTW terugkrijgen op de volledige aanschafprijs. Ook zijn er lokaal subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit verschilt per gemeente uiteraard. Wat nog een handige tip is: als je met meerdere buren uit de straat zonnepanelen laat leggen, kan dit je dit nog weleens een fikse korting opleveren.
Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Neem contact op met een dakdekker bij jou in de regio zodat hij jou hierover kan informeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden