Bouwbedrijf Haarlem

Ga verstoppingen in uw woning tegen!

Ga verstoppingen in uw woning tegen!

Geplaatst op

Heeft u wel eens last gehad van een verstopping in uw woning? Wellicht herkent u dan de zeer vervelende stank, die een verstopping met zich meebrengt. Dit is echter niet het enige, wat een verstopping zeer vervelend maakt, ook het feit dat u uw toilet of douche soms niet meer kan gebruiken is vanzelfsprekend naar. U moet er toch niet aan denken, dat u op een avond in een smerige stank komt te zitten en ook nog eens niet naar uw toilet kan? Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de kans op een verstopping in uw afvoer aanzienlijk te verkleinen! Dit begint bij uzelf, volgens een loodgieter uit Haarlem die we voor dit artikel spraken. Wat doet u momenteel al om een verstopping te voorkomen?

Let op het restafval in uw afvoer

Een verstopping ontstaat in veel gevallen in uw keuken, bij de gootsteen, of bijvoorbeeld in uw toilet of douche. Juist op deze plekken komt ontzettend veel afval in de afvoer terecht! Door het gewicht van dit afval, ook al lijkt dat niet veel te zijn, stroomt niet alles mee met het water in uw afvoer. Het restafval daalt neer naar de bodem uw riool en hoopt zich daar steeds verder op. Zo vormt zich het begin van een verstopping, wat steeds groter zal worden. Door de ophoping neemt het gewicht immers toe, waardoor het water steeds minder afval mee kan nemen.

Om zo’n ophoping te vermijden, is het raadzaam om een zeefje te gebruiken in de gootsteen van uw keuken. Zo’n zeefje houdt het merendeel van de etensresten tegen, waardoor de kans op een ophoping aanzienlijk kleiner wordt. Gebruik tevens een kapje voor het afschermen van uw regenpijpen buiten, want ook daar ontstaat regelmatig een beginnende verstopping. Zeker in de herfst komt er veel blad in uw afvoer terecht, wat net als restafval steeds meer ophoopt.

Tot slot is het zaak om te letten op het gebruik van toiletpapier binnen uw gezin. Des te meer toiletpapier u gebruikt, des te groter de kans op een verstopping vanzelfsprekend ook wordt. Voorkom dit, door niet meer toiletpapier te gebruiken dan noodzakelijk is!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden