Bouwbedrijf Haarlem

Een jacuzzi op je balkon: kan het?

Een jacuzzi op je balkon: kan het?

Geplaatst op

Een jacuzzi is natuurlijk de perfecte plek om te ontspannen. Jacuzzi’s zijn de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden voor in de tuin. Helaas heeft niet iedereen een tuin, of is de tuin niet groot genoeg voor een jacuzzi. Binnen in de badkamer zou nog een optie kunnen zijn, maar als deze ook niet groot genoeg is, houdt het op. Maar past een jacuzzi dan niet gewoon op het balkon? Die vraag beantwoorden we in dit artikel.

Kan een jacuzzi op het balkon?

Een Elite Wellness – jacuzzi op het balkon: het klinkt als de perfecte oplossing voor mensen zonder ruimte in hun tuin of binnenshuis. Maar is het eigenlijk wel mogelijk? Het antwoord daarop is ja, maar niet iedere jacuzzi en niet op ieder balkon. Er zijn een aantal voorwaarden.

Eisen balkon

Ten eerste is het erg belangrijk dat je balkon aan de eisen voldoet. In de meeste jacuzzi’s gaat namelijk wel minstens 750 liter water, wat neerkomt op zo’n 750 kilo. Daarbij moet je dan ook nog het gewicht van de jacuzzi zelf en de mensen die erin gaan meetellen. Het balkon moet dus flink wat gewicht kunnen dragen. Er wordt dan ook ten strengste aangeraden om dit deskundig te laten onderzoeken. Daarnaast moet het balkon vanzelfsprekend ook groot genoeg zijn.

Soort jacuzzi

Ook is het afhankelijk van welke jacuzzi je wilt plaatsen. Deze moet geschikt zijn voor op het balkon en dus niet te groot zijn. De meest ideale jacuzzi voor op het balkon is een portable jacuzzi. Deze is namelijk relatief klein en erg makkelijk te installeren en plaatsen. Ze kunnen met de tuinslang worden gevuld, waardoor je geen wateraansluiting nodig hebt.

Voordelen van een Elite Wellness jacuzzi op het balkon

Wanneer je eenmaal een jacuzzi op het balkon hebt staan, gaat dit ook gepaard met een aantal voordelen. Zo is de jacuzzi waarschijnlijk dichterbij dan wanneer je hem in de tuin zou hebben staan. Je hoeft dus minder lang door de kou te lopen voordat je binnen bent. Bovendien heb je vanaf een balkon vaak een prachtig uitzicht, waardoor je extra kunt ontspannen. Of misschien valt er wel van alles te zien vanaf je balkon, waardoor je je niet hoeft te vervelen.

Gerelateerde berichten

Wil je een afvalcontainer huren? Gebruik dan deze handige informatie!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn bij het uitvoeren van renovaties, verbouwingen of grote opruimingen. Het zorgt voor...

Lees meer

Afvalcontainer huren? Dit zijn de zaken waarop je moet letten!

Het huren van een afvalcontainer kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden