Bouwbedrijf Haarlem

Een houten serre kopen

Een houten serre kopen

Geplaatst op

Een houten serre heeft vaak een klassieke uitstraling. Hout is stevig en zal altijd stijlvol aandoen. Hout zal een andere uitstraling geven dan een serre van kunststof. Nu zijn er wel aan hout een aantal nadelen ten opzichte van kunststof. Op de eerste plaats zal het opbouwen van een houten serre meer tijd in beslag nemen en zeker niet goedkoper zijn dan een serre van kunststof. Ook moet een serre van hout met een vaste regelmaat goed onderhouden worden. Je moet hem op de eerste plaats jaarlijks nakijken of er slecht plekken in zijn gekomen. Een serre wordt vaak aan de zonkant geplaatst en zal dus door de zon, regen en wind en tijdens de wintermaanden door de sneeuw en dergelijke behoorlijk te lijden hebben. Door hem dus jaarlijks goed te onderhouden kan hij lang mee gaan.

Houtsoorten

Een serre van hout wordt gemaakt van meranti of mahonie. Het zijn twee houtsoorten die goed tegen de verschillende weersomstandigheden zijn opgewassen.

Meranti is een verzamelnaam voor een aantal hardhoutsoorten. Deze houtsoorten zijn afkomstig uit zuidoost Azië zoals Maleisië en de Filippijnen en bepaalde delen van Noord India. Meranti is een goed alternatief voor het duurdere teakhout. Het is een zeer sterke en een slijtvaste houtsoort. Meranti wordt zowel voor binnen als buiten gebruikt. Meranti zal nooit allemaal dezelfde kleur hebben maar dat is geen probleem omdat ook bij een serre het hout toch zal worden geschilderd.

Mahonie is een houtsoort die oorspronkelijk veel in de botenbouw en meubelindustrie wordt gebruikt. Het heeft ook een rode kleur en is over het algemeen erg gewild. Het is een harde houtsoort en heeft een fijne nerfstructuur. Het is een zeer duurzame houtsoort en kan daardoor goed worden gebruikt bij het maken van een serre.

Offerte kopen serre

Wanneer je een serre van hout wilt laten maken of kopen dan moet je op de eerste plaats een goede tekening hebben. Wanneer je die vervolgens in je bezit hebt kan je verschillende offertes opvragen en daarmee de juiste aannemer uitkiezen. Ook wanneer je een serre koopt zal men hem op moeten bouwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden